Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčeni zbog odluke

Liječnici na nogama: "Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga bolničkih liječnika na Facebooku je napisala kako je obilježavanje dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata kršenjem protuepidemijskih mjera "čin licemjerja i kukavičluka".

Liječnici u objavi na društvenoj mreži ističu kako obilježavanje sjećanja na hrabrost branitelja i žrtve zaslužuje isto takav čin - "čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama".

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili. Obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin - čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama. Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način - na svojim radnim mjestima, na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je nas najbliži - isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti!"

 

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na...

Posted by HUBOL - Hrvatska udruga bolničkih liječnika on Monday, 9 November 2020

 

Okolnosti pod kojima će se održati Dan sjećanja na žrtvu Vukovara još se utvrđuju, no broj posjetitelja bit će smanjen, a one koji će se okupiti očekuju posebne mjere. Morat će nositi maske i pridržavati se distance.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene