Hrvatski Crveni Križ poslao je apel za donacijama financijskih i materijalnih sredstava u cilju provođenja mjera suzbijanja koronavirusom.

Galerija


Suočeni s pandemijom koronavirusa COV1D-19 u cijelom svijetu, a koja je također zahvatila Republiku Hrvatsku i susjedne zemlje u regiji, Hrvatski Crveni križ šalje molbu za donacijom financijskih i materijalnih sredstava, naveli su u priopćenju.

Vezani članci Prazna učionica, ilustracija Zatvaraju sve škole u crvenoj zoni: "Britanski soj se posebno brzo širi među mlađom populacijom" Vučić nakon posjeta Sarajevu Vučić nakon donacije cjepiva omastio brk: ''Najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd, obožavam sarajevske ćevape''

Potrebe za materijalnim sredstvima se odnose na jednokratne maske FPP2, sredstva za dezinfekciju ruku i površina, jednokratne rukavice, jednokratna zaštitna odijela, zaštitne naočale dok se namjena prikupljenih financijskih sredstva odnosi na nabavu navedenih materijalnih sredstava.

Pomoć će biti distribuirana putem Županijskih i Gradskih društava Crvenoga križa na područja i gradove zahvaćene koronavirusom, navodi Crveni Križ. 

Prikupljenu pomoć Crveni Križ distribuirat će osobama koje su u karanteni, te osobama koje su u samoizolaciji i njihovim obiteljima. 

Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj: HR 6923400091511555516, SWIFT PBZGHR2X, poziv na broj 650.