Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet zavrzlama s brojevima

Kako to, kako to? Na službenoj je stranici znatno više novih slučajeva nego što je to objavio Stožer

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radi li se o grešci ili je riječ o nečem drugom, odmah smo provjerili sa samim Stožerom civilne zaštite RH te nam je rečeno da je broj pogrešan i da će se greška ispraviti.

Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je na konferenciji za novinare objavio da su u Hrvatskoj 92 nova slučaja koronavirusa. Provjerili smo, kao što činimo svakoga dana, podatke objavljene i na službenim stranicama Vlade za praćenje situacije s koronavirusom i nemalo se iznenadili – na grafičkom prikazu za dan 15. srpnja stajalo je, i još stoji, da je broj novozaraženih u Hrvatskoj 126.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

Radi li se o grešci ili je riječ o nečem drugom, odmah smo provjerili sa samim Stožerom civilne zaštite RH te nam je rečeno da je broj pogrešan i da će se greška ispraviti. No i satima od objave novih brojki na stranicama koronavirus.hr i dalje stoji da je broj novooboljelih u posljednja 24 sata 126.

Pisano priopćenje Nacionalnog stožera stiglo je također s neuobičajenim zakašnjenjem od sat i pol, a tek nekoliko minuta prije nego što je odaslano medijima pojavilo se na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

I ranije se događalo da se brojevi koje objavi Nacionalni stožer ne poklapaju s onima iz županijskih, no tu je riječ bila o različitom 24-satnom periodu koji se uzima u obzir po stožerima.

Sada je riječ o drugačijem slučaju jer je broj 126 poprilično veći od broja koji bi se dobio zbrajanjem po županijama. Ako je greška - zašto nije ispravljena?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene