Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu i medicinske sestre

Zaražena većina korisnika i svi djelatnici: Zatražen izvanredni nadzor u domu za starije

COVID-19
COVID-19 Foto: DNEVNIK.hr
U daruvarskom Domu za starije i nemoćne posljednjih nekoliko dana 53 korisnika i zaposlenika zaraženi su koronavirusom pa je nakon hitne sjednica Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije u četvrtak od Ministarstva zdravstva zatražena pomoć osam medicinskih sestara.

Njegovateljice Doma za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković zaražene su koronavirusom. Osim medicinskih sestara, od Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike zatražen je žuran i izvanredan nadzor vezan uz provođenje epidemioloških mjera u toj ustanovi u kojoj je zaražena velika većina korisnika i sve osoblje koje se o njima brine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi problem Proboj u dva doma za starije, zaraženi gotovo svi štićenici: "To jako opterećuje bolnički sustav" Slika nije dostupna PREVENTIVNA MJERA Osmero korisnika domova za starije prebačeno u splitsku bolnicu nakon što je utvrđeno da su pozitivni na koronu

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije priopćili su i kako na temelju izvješća ovlaštenog liječnika trenutačno nema potrebe za hospitalizaciju korisnika i zaposlenika tog doma koji su zaraženi koronavirusom, no, bude li to potrebno, bit će premješteni na liječenje u bjelovarsku Opću bolnicu, koja je opremljena potrebnom opremom i smještajnim kapacitetima te spremna u određenom trenutku reagirati i pružiti zdravstvenu zaštitu i liječenje.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 Najgori dan od početka epidemije Brodosplit šalje dio radnika na godišnji: "Postoji realna opasnost nekontroliranog širenja koronavirusa"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio u izolaciji Kardinal Vinko Puljić hospitaliziran u sarajevskoj bolnici: Stabilno je, ima upalu pluća

Županijski Stožer civilne zaštite poslao je daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe traženu zaštitnu opremu nakon što se u njemu pojavila zaraza koronavirusom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene