Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvataju se kontakti

Šef zadarskog stožera objavio dobre vijesti: "Stiglo je još 26 nalaza, svi su negativni. Večeras očekujemo rezultate još 30 testova"

Šime Vicković, šef zadarskog stožera rekao je kako situacija u Zadru nije toliko alarmantna, ali da treba pohvatati sve kontakte.

Nakon što je otkazan Adria Tour, po saznanju da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, u Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze. Među njima su i hrvatski tenisač Borna Ćorić te kondicijski trener Dimitrova i Novaka Đokovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odradila jednu smjenu Korona u zadarskom domu za starije: Zaražena sestra otišla na posao prije nego što je dobila rezultate testa Slika nije dostupna Potraga u Zadru Britanac prekršio mjeru samoizolacije: Nestao kad su došli po njega da ga odvedu u karantenu, evo gdje su ga pronašli

Za razliku od Đokovića koji se vratio u Beograd, 20-ak tenisača i članova njihovih timova testirani su sinoć po završetku turnira, i to na njihovu inicijativu kako bi mogli otputovati, potvrdili su zadarski epidemiolozi.

Njihova je preporuka i da djeca koja su boravila na teniskim terenima i bila u kontaktu s igračima, ne dolaze ostatak tjedna u školu.

O svemu smo razgovarali sa Šimom Vickovićem, načelnikom Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

"Dobili smo 26 testiranih nalaza, svi su negativni", rekao je Vicković. Večeras očekuju još 30-ak nalaza.

Dodao je kako je Borna Ćorić napustio Zadar i otišao i Zagreb, a  ostala dvojica pozitivnih smješteni su u sobama gdje su i bili dosad. čeka se da im se organizira prijevoz kućama.

Na pitanje je li situacija alarmantna, Vicković kaže da nije. "Prema riječima epidemiologa, situacija nije toliko alarmantna, ali treba biti oprezan, i treba pohvatati kontakte", rekao je.

Na pitanje o mogućim propustima, rekao je da je turnir je organiziran uz dopuštenje nacionalnog stožera. 

"Oni su prema preporukama HZJZ-a odradili svoj dio. Je li bilo propusta, u ovom trenutku to ne mogu reći", rekao je. 

Može li doći do kaznenih progona jer je širenje zaraznih bolest kazneno djelo?

"Vidjet ćemo nakon izvida državnog inspektora u kojem smjeru će sve skupa ići", rekao je Vicković i Zadranima poručio: "Budimo mirni, sve ovisi o nama Nitko nas nije tjerao da se ljubimo, grlimo. Prema riječima epidemiologa, oni koji su bili na tribini, nema bojazni da bi bili zaraženi. Samo oni koji su bili u neposrednom kontaktu s igračima".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene