Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ SE NASTAVLJA

Dobre vijesti iz nacionalnog stožera – Hrvatska i dalje bez novozaraženih. Objavljene preporuke za izborne skupove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske objavio je najnovije priopćenje o stanju s epidemijom koronavirusa.

Nacionalni stožer objavio je kako i dalje nema novooboljelih u Republici Hrvatskoj. Ukupan broj oboljelih od koronavirusa tako ostaje 2247.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslali dopis Stožeru i Vladi Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Slika nije dostupna DETALJAN VODIČ Od danas na snazi nova pravila: Donosimo tko, gdje i na koji način mora nositi masku za lice ili medicinsku masku

Do sada je testirano 68.866 osoba, od toga 126 u posljednja 24 sata. Na bolničkom je liječenju 10 osoba, a od toga su na respiratoru dva pacijenata.

Ukupan broj ozdravljenih je 2128, što je troje novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 104. Aktivnih slučajeva trenutačno je tek 15.

Podsjetimo, stožer je jučer donio odluku da se ukida pauza za dezinfekciju u trgovinama, a Krunoslav Capak jutros je kazao i da će se na sportske manifestacije moći vratiti gledatelji.

HZJZ je danas objavio preporuke za održavanje izbornih skupova. Kako navode, preporučuju da se, ako je moguće, izborni skupovi organiziraju na otvorenom. Većina ostalih preporuka već je poznata - isticanje obavijesti o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičkog distanciranja, izbjegavanje dodirivanja rukama usta, nosa, očiju i lica, redovita dezinfekcija ruku.

Za cijelo vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičke udaljenosti između osoba (govornika i izvođača) od 1,5 metara.

Nadalje, preporučuje se korištenje maske za lice, osim za govornike i izvođače. Sve osobe koje u bilo kojem svojstvu sudjeluju na izbornom skupu prije dolaska na skup trebaju izmjeriti tjelesnu temperaturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene