Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U MOSTARU

Bolnica puca po šavovima, ravnatelj poručuje: "Izgleda da je lakše vjerovati zavjerama, a onda tražiti hospitalizaciju u slučaju zaraze"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru dr. Ante Kvesić pozvao je građane da se cijepe protiv koronavirusa upozoravajući da se zbog porasta novozaraženih odgađaju brojne usluge u ovoj medicinskoj ustanovi u kojoj je sve više hospitaliziranih zbog korone.

"Izgleda da je lakše vjerovati zavjerama, a onda tražiti hospitalizaciju u slučaju zaraze i komplikacija. A onda onkološki pacijenti idu na čekanje jer ne možemo raditi normalno", rekao je Kvesić za portal Pogled iz Mostara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PANDEMIJA DIVLJA Rekordan broj zaraženih koronavirusom u županiji sa sjedištem u Mostaru Slika nije dostupna Mali broj cijepljenih Panika u susjedstvu: Značajno porastao broj pacijenata u bolnicama, mjera i dalje nema

U posljednja 24 sata u COVID bolnici u Mostaru preminule su četiri osobe, a na liječenju su 93 bolesnika od kojih je 15 na respiratorima dok je četvero na potpori kisikom.

Zbog velikog broja hospitaliziranih pacijenata angažirana su čak 22 liječnika s Odjela anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja.

Ravnatelj Kvesić je pozvao je građane da prestanu vjerovati nadristručnjacima te se cijepe kako bi se smanjio broj teških kliničkih slučajeva.

Po njegovim infomacijama čak 90 posto hospitaliziranih u mostarskoj COVID bolnici nije cijepljeno, dok je je ostalih deset posto primilo tek jednu dozu cjepiva.

"Cjepivo vam daje izuzetno visoke izglede da u slučaju zaraze nećete dobiti teži oblik bolesti, završiti na respiratoru i imati dalekosežne posljedice po zdravlje nakon preboljene bolesti. Zar to nekome nije dovoljno da se cijepi, spriječi komplikacije i pomogne sebi i zdravstvenom sustavu koji je na koljenima?", dodao je dr. Kvesić.

Prema službenim podacima u BiH je tek nešto iznad 30 posto cijepljenih osoba.

Prema medijskim izvješćima građani traže cijepljenje cjepivom Pfizer, dok se mali broj odlučuje primiti cjepivo Astrazenece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene