Bolnica, koronavirus
Bolnica, koronavirus Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP

Prema informacijama kojima raspolaže DNEVNIK.hr, tijekom utorka potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.


Nacionalni Stožer civilne zaštite ranije je tijekom dana priopćio kako je u posljednja 24 sata zabilježen jedan slučaj zaraze no ima ih još.

Vezani članci U Arenu stigli prvi pacijenti - 2 Prvi pacijenti stigli u Arenu: "Srednje su životne dobi, imaju lakše kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje" COVID bolnica u Areni Otvara se stacionar Arena, liječnik HV-a otkrio: "Sve je spremno. Sutra primamo prve pacijente. Za vikend će ih doći ukupno 40"

Zaražena je osoba zaposlena u jednom državnom institutu u Zagrebu. 

Na upit portala DNEVNIK.hr, iz te znanstvene ustanove potvrdili su nam da je njihov djelatnik danas popodne javio da je dobio pozitivan rezultat testa na koronavirus. Simptome je razvio još 5. lipnja i od tada nije dolazio na posao.

Iz instituta su nam kazali i da su prema preporukama epidemiologa popisani svi njegovi bliski kontakti. Ostali zaposlenici instituta do kraja tjedna su upućeni na rad od kuće, a prostorije koje su koristili će se dezinficirati. 

Prema našim informacijama među zaposlenicima toga instituta danas je vladala poprilična nervoza. Navodno među njima ima još ljudi s povišenom temperaturom. 

Nije poznato iz koje županije dolazi i treći današnji novozaraženi. 

Prvo današnji novozaraženi, kojeg je danas i objavio Nacionalni stožer, je s područja Zagrebačke županije. Grad Zaprešić je objavio da je taj oboljeli s "područja zaprešićkog kraja".