Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opustili smo se

Beroš otkrio da je jutros broj zaraženih manji nego jučer: "Apsolutno ne uvodimo švedski model. Pročitao sam jedan ohrabrujući podatak"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je u Solinu rekao kako je u odnosu na jučerašnji dan tijekom današnjeg jutra broj novooboljelih manji.

Odgovarajući na pitanja novinara tijekom obilaska pripadnika HGSS-a u Dalmaciji, ministar Beroš poručio je da će se uvesti mjere ako se ustanovi da u Hrvatsku ulazi više ljudi s onih na kojima gdje se pogoršava epidemiološka situacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijepljenje preko reda Psihijatar Vukušić iz COVID postelje opleo po Buriloviću i Borasu: "Od njihovih postupaka ljigavija su samo objašnjenja". Ima poruku i za Beroša Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 2848 novih slučajeva Opet loše vijesti iz Dalmacije: Splitsko-dalmatinski stožer javio o 302 pozitivna slučaja. Još jedna županija zatražila oštrije mjere

„Imali smo dobre rezultate u prvom poluvremenu, ali ni mi sad ovdje ne poštujemo mjere. Ne vjerujem da je sad ovdje među nama netko pozitivan, ali… Treba napomenuti da je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj relativno malen, na začelju smo liste. Molim vas da sad svi to utvrdimo, u životu nije crno-bijelo. Ima elemenata koji su krizni i nisu dovoljno promišljeni, ali iz njih moramo učiti. U vrijeme suživota s virusom moramo biti odgovorni i oprezni da ne dođe do većeg broja širenja zaraze“, poručio je Beroš.

Istaknuo je kako mjere nisu temeljene na represiji, ali dodao da je došlo do opuštanja među građanima. Komentirao je i navode da se potiho uvodi švedski model i odbacio mogućnost njegova uvođenja u Hrvatskoj.

„Šveđani su svjesno išli u sistem obrane koji nije bio učinkovit, ali da ga mi uvodimo, apsolutno ne. Naše akcije moramo prilagoditi očuvanju zdravlja“, rekao je ministar.

Napomenuo je kako je jutros u stručnoj literaturi pročitao podatak koji bi, smatra, mogao biti ohrabrujući.

"Zaista me veseli što sam pročitao jutros u stručnoj literaturi, da više od 92 posto oboljelih ispod 60 godina nema nikakvih kliničkih simptoma, to je ohrabrujuće, a mogao bi biti indirektan dokaz da je virus mutirao", rekao je Beroš.

O organizatorima događaja rekao je kako je na njima posebna odgovornost.

„Naravno da organizator ne može biti odgovoran ako se netko od gledatelja želi fotografirati s nekim tenisačem, ali je jasno preporučeno da 30 posto gledališta mora biti prazno. U slučaju jače ugroze, ako je netko neodgovoran, morat će odgovarati. Moramo se naučiti na novo normalno. Ako se držimo svih mjera koje je propisao Stožer, virus se neće širiti“, rekao je.

Ministar Beroš kazao je i kako u Splitsko-dalmatinskoj županiji danas nema novooboljelih osoba.

„To je sjajna vijest“, dodao je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene