Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Pogriješio sam''

Otišao na korona party jer nije vjerovao da virus postoji, pa se zarazio i umro: ''Mislio je da je mlad i nepobjediv''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnji Teksašanin preminuo je od koronavirusa nakon što je bio gost na "COVID-19 zabavi" koju je organizirala zaražena osoba, objavili su liječnici ukazujući na rizik koji bolest predstavlja za mlade ljude.

Jane Appleby iz metodističke bolnice u San Antoniju kazala je kako je mladi muškarac vjerovao da je virus izmišljotina unatoč tome što je u SAD-u odnio više od 135.000 života.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

"Nekome se dijagnosticira virus i potom organizira zabavu kako bi vidio može li s uzvanicima pobijediti bolest", kazala je Appleby u nedjelju.

"Jedna od najtužnijih stvari koje je rekao medicinskoj sestri bila je: 'Znate, mislim da sam pogriješio.' Mislio je da je bolest izmišljotina. Mislio je da je mlad i nepobjediv i da ga bolest neće pogoditi'', ispričala je Appleby.

Jane Appleby kazala je kako mladi često ne shvate koliko su bolesni. "Ne izgledaju jako bolesni, no kad provjerite razinu njihova kisika u krvi i laboratorijske testove, mnogo su bolesniji", rekla je i pozvala ljude da ozbiljno shvate rizike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene