Miro Bulj postavlja kamene temeljce (Foto: Dnevnik.hr)
Miro Bulj postavlja kamene temeljce (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Saborski zastupnik i kandidat Mosta za EU izbore Miro Bulj počeo je postavljanje kamena temeljaca za Vladine nerealizirane projekte u gospodarskoj zoni Kukuzovac pokraj Sinja za brzu cestu Križice – Kukuzovac.


''Obećanko'' je naziv za sve projekte koji su više puta obećali, a potom odbijali amandmane Mire Bulja na Prijedlog državnog proračuna da se i provedu.

Vezani članci Prosvjed protiv odvoza vrgoračkog smeća u Sinj (Foto: Dnevnik.hr) Vrgorački otpad i dalje ne može u Sinj: "Cetinski kraj neće biti kanta za smeće" Miro Bulj na ulasku u Sabornicu skoro pao (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 3 Mostov zastupnik jedva izbjegao nezgodu u Saboru pa se našalio na svoj račun: ''Uf... Za malo''

''Prošlo je već godinu dana od Vladine sjednice u Splitu. Projekti koji su vrlo značajni za opstanak Dalmatinske zagore i Dalmacije nisu ni započeti, a ja ću ih danas otvoriti umjesto Andreja Plenkovića. On uopće ne zna kako narod živi, za razliku od nas koji smo ovdje svakog dana, a ne samo pred izbore. Povukli su samo 17 posto iz EU fondova, uplatili u EU proračun šest Peljeških mostova, a premijer i ministrica regionalnog razvoja tvrde da će ove projekte financirati europskim sredstvima. Evo, ja im polažem kamen temeljac, odmah mogu poslati bagere'', rekao je Miro Bulj.

Miro Bulj postavlja kamene temeljce (Foto: Dnevnik.hr)
Miro Bulj postavlja kamene temeljce (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dio ostalih obećanih projekata za koje je Miro Bulj pripremio kamene temeljce su novi ulaz u Split  čvor Vučevica na A1, tunel Kozjak, navodnjavanje Sinjskog i Imotskog polja, odvodnja u Vrgoračkom polju izgradnja stanova za hrvatske branitelje i stradalnike te 1000 POS stanova na području Žrnovnice (Split), izgradnja čvora Zagvozd – Imotski, spoj na autocestu u Kninu i Drnišu te tunel Ravča – Drvenik.

''Jedino što je u Sinju 'otvoreno' jest Mlekara Sinj, pa pozivam građane da nam je pomognu naći kako bi bakice mogle dostaviti njima mlijeko za prodaju. Premijer se hvali da će izvoziti mlijeko u Kinu, a ja se pitam čije – srpsko, od kriminalca koji je bio ministar privatizacije za vrijeme Miloševića, iz mljekare koja je registrirana fiktivno kod nas na području EU?" upitao je Bulj.