Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u ponedjeljak kako ne misli da je HDZ s četiri osvojena zastupnička mjesta doživio neuspjeh na izborima za Europski parlament, ali je najavio da će stranačka tijela napraviti analizu kako bi utvrdili gdje su trebali ostvariti bolji uspjeh.

Galerija


"Ne bih rekao da je to neuspjeh HDZ-a", rekao je Bošnjaković novinarima nakon konferencije koju je na temu odnosa medija i pravosuđa i reguliranja govora mržnje u Zagrebu organizirala Pravosudna akademija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije.

Vezani članci Zgrada središnjice HDZ-a Izabrani novi predsjednici istarskog, riječkog i karlovačkog HDZ-a Mario Banožić - 1 Mario Banožić nakon prozivki izabran za novog predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a: "Stranka mora vratiti snagu na istoku gdje je gubila proteklih godina

"Mi jesmo postavili cilj za pet zastupnika, malo nam je falilo za tog petog, a sad je na našim stranačkim tijelima da napravimo analizu da vidimo gdje je to trebalo biti bolje”, kazao je.

Četvoro njihovih zastupnika u europskom Parlamentu, kazao je, bit će vidljivo i borit će se za hrvatske interese.

Na pitanje zna li tko je taj ''crni labud' o kojem se govori nakon nedjeljnih izbora, kazao je da nema pojma i da mu je to prva informacija.

Komentirajući ''uspjeh Mislava Kolakušića na kritici problema pravosuđa”, rekao je kako su građani nedvojbeno niz godina nezadovoljni pravosuđem, iako se vidi da su brojke iz godine u godinu bolje.

"Poboljšanje se ne može dogoditi preko noći, to je jedan proces u kojem treba raditi stalne iskorake prema boljem. Mi imamo plan, imamo program, jedna od temeljnih mjera za budućnost je digitalizacija", rekao je ministar te dodao da za to stvaraju uvjete.

Kazao je i da žele biti brzi te smanjiti broj predmeta, a iz godine u godinu vidi se da to ide nabolje. Očekuje da će ti koraci biti mnogo vidljiviji kad zaživi digitalizacija. (Hina)