Obavijesti Video Pretražite Navigacija
malo je falilo

Bošnjaković ne misli da je HDZ doživio neuspjeh: ''Tijela će analizirati i utvrditi gdje se moglo bolje''

Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u ponedjeljak kako ne misli da je HDZ s četiri osvojena zastupnička mjesta doživio neuspjeh na izborima za Europski parlament, ali je najavio da će stranačka tijela napraviti analizu kako bi utvrdili gdje su trebali ostvariti bolji uspjeh.

"Ne bih rekao da je to neuspjeh HDZ-a", rekao je Bošnjaković novinarima nakon konferencije koju je na temu odnosa medija i pravosuđa i reguliranja govora mržnje u Zagrebu organizirala Pravosudna akademija u suradnji s Agencijom za elektroničke medije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

"Mi jesmo postavili cilj za pet zastupnika, malo nam je falilo za tog petog, a sad je na našim stranačkim tijelima da napravimo analizu da vidimo gdje je to trebalo biti bolje”, kazao je.

Četvoro njihovih zastupnika u europskom Parlamentu, kazao je, bit će vidljivo i borit će se za hrvatske interese.

Na pitanje zna li tko je taj ''crni labud' o kojem se govori nakon nedjeljnih izbora, kazao je da nema pojma i da mu je to prva informacija.

Komentirajući ''uspjeh Mislava Kolakušića na kritici problema pravosuđa”, rekao je kako su građani nedvojbeno niz godina nezadovoljni pravosuđem, iako se vidi da su brojke iz godine u godinu bolje.

"Poboljšanje se ne može dogoditi preko noći, to je jedan proces u kojem treba raditi stalne iskorake prema boljem. Mi imamo plan, imamo program, jedna od temeljnih mjera za budućnost je digitalizacija", rekao je ministar te dodao da za to stvaraju uvjete.

Kazao je i da žele biti brzi te smanjiti broj predmeta, a iz godine u godinu vidi se da to ide nabolje. Očekuje da će ti koraci biti mnogo vidljiviji kad zaživi digitalizacija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene