Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zvonku Spudiću dvije godine zatvora za kriminalna djela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćnom presudom na zatvorsku kaznu od dvije godine na Županijskom sudu u Karlovcu osuđen je Zvonko Spudić, predsjednik županijskog HNS-a i vijećnik HNS-a u karlovačkoj Županijskoj skupštini, a bivši HDZ-ov načelnik općine Barilović.

Predsjednik sudskog vijeća sudac Ante Ujević proglasio je Zvonka Spudića krivim za zlouporabu položaja i ovlasti po četiri od ukupno šest točaka optužnice i presudio mu jedinstvenu zatvorsku kaznu od dvije godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ročište zatvoreno za javnost Afera Spice: Danas saznajemo datum početka suđenja Slika nije dostupna Na udaru javnosti Otac Fani Horvat u Upravnom vijeću Športskih objekata

Spudić je proglašen krivim jer je kao načelnik općine Barilović u razdoblju od 1997. do 2000. sebi na teret općinskog proračuna protupravno pribavio imovinsku korist od 152.399 kuna, odnosno kao odgovorna osoba iskoristio svoj položaj i počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti zlouporabom položaja i ovlasti, rekao je sudac Ujević.

Spudić je osuđen da je potpisivanjem isplatnica i zadržavanjem novca namijenjenog mjesnim odborima zadržao za sebe 127.000 kuna, da je za iznos od oko 1326 kuna osigurao vlastiti automobil, da je odgovoran za 18.473 kune za nabavu namještaja, kojega sada nema u općinskom inventaru, te da je bez odluke Poglavarstva sam sa sobom sklopio ugovor za isplatu 5600 kuna po ugovoru o djelu.

Spudić je presudu nazvao političkom i najavio žalbu, ali je najavio i ostavku na sve dužnosti u HNS-u.

Krajem svibnja pravomoćno je za prošlogodišnju krađu jedrilice osuđen i bivši HNS-ov vijećnik Skupštine Karlovačke županije i bivši tajnik karlovačkog županijskog HNS-a Dubravko Belan. Suspendiran je sa svih dužnosti. Belan je inače poznati skiper 'Hrvatske čigre' koja je dva puta oplovila svijet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene