Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvoje Žužić ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju vozaču Hrvoju Žužiću za tešku prometnu nesreću koju je pijan izazvao 1. kolovoza u Velikoj Gorici, u kojoj je jedna osoba poginula a druga teško ranjena, danas je svjedočio prometni vještak Ivan Bedeniković.

Žužićev suvozač, malodobni Hrvoje Ivanković po drugi put se nije odazvao svjedočenju, pa je sutkinja Elma Kaleb-Mamić najavila njegovo dovođenje uz pomoć policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svaki se roditelj bori za svoje dijete Otac Žužićeve žrtve: Griješi onaj tko kaže da vrijeme liječi rane Slika nije dostupna Skrivio smrt djevojke Žužić tražio manju kaznu jer je uzoran student

Oštećeni Hrvoje Matijašić bit će saslušan u Varaždinskim toplicama gdje je na rehabilitaciji od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, kazala je sutkinja. Iduća rasprava zakazana je za 10. prosinca u 12 sati, do kada će ona osobno saslušati Matijašića.

Vještak Bedeniković odgovarao je na pitanja obrane i optužbe, pa tako i na pitanje je li moguće da je Žužić na mjestu nesreće postigao 111 kilometara na sat, samo zato jer je dodao gas da bi (nakon izbjegavanja naleta na skuter) pokušao ubrzanjem preteći Opel corsu, na koju je ipak naletio.

Vještak je ustvrdio da je Žužić i pri vožnji od oko 80 kilometara na sat "mogao do trenutka sudara postići udarnu brzinu od 111 kilometara na sat budući da je vozio BMW 745 d, s motorom od osam cilindara snage 243 kW, ili 330 konjskih snaga, jer to vozilo za 3,6 sekundi od nule postiže brzinu do 100 km/h".

Sutkinja Kaleb-Mamić je danas iskoristila mogućnost da sama donese rješenje o produljenju pritvora Hrvoju Žužiću, čemu se u sudnici oštro suprostavio odvjetnik Ante Madunić uz riječi da obrana priprema medicinsku dokumentaciju pa je htjela da o produljenju ili ukidanju mjere pritvora raspravlja tročlano izvanraspravno vijeće, a ne sudac pojedinac.

Madunić je medijima izjavio da je apsolutno uobičajeno da se
okrivljenici u Žužićevoj situaciji, pa i s težim posljedicama i uz
veću alkoholiziranost kod izazivanja prometne nesreće, brane sa slobode.

Kao pritvorski razlog navodi se opasnost od ponavljanja kaznenog djela, ali pritvor je krajnja mjera. Mi predlažemo da mu se oduzme vozačka dozvola, a ako tu mjeru prekrši i bude zatečen u vožnji, da se odmah vrati u pritvor. Tom se našem zahtjevu ne udovoljava pa prema Žužiću ne djeluje načelo pravednog suđena, kazao je Madunić.

Dodao je da su njemu otežavajuće okolnosti što mu je majka sutkinja, a otac bogat, a kod pravednog suđenja treba zanemariti te činjenice.

Moj branjenik priznao je krivicu, ne osporava ni brzinu niti
alkoholiziranost, a ipak se oteže postupak i traže iskazi svjedoka koji mogu samo potvrditi njegovo priznanje, kazao je Madunić.

Majka Vesna Žužić, sutkinja na velikogoričkom sudu, pozvala se na kršenje Europske konvencije o ljudskim pravima, jer
je njezinom sinu povređeno pravo da se brani sa slobode.

Prema njemu se ne provodi fer, zakonito i pravično suđenje zbog pritvora. On zna da nitko u njegovoj situaciji nije u pritvoru i to ga toliko izjeda da je smršavio deset kilograma, kazala je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene