Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivio smrt djevojke

Žužić tražio manju kaznu jer je uzoran student

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoju Žužiću ponovno je odbijen zahtjev za smanjivanjem kazne.

'Podnijeli smo novi zahtjev za ublažavanje kazne jer je prvi odbijen,' rekao je za Dnevnik.hr Žužićev odvjetnik Veljko Miljević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pušten iz kaznionice Lipovac Hrvoje Žužić na slobodi Slika nije dostupna Svaki se roditelj bori za svoje dijete Otac Žužićeve žrtve: Griješi onaj tko kaže da vrijeme liječi rane

'Točno je da su u zahtjevu navedeni razlozi da je Hrvoje uzoran student te da mu je u zatvoru pogoršano zdravstveno stanje, to bi za svaki sud bilo dovoljno', rekao nam je Miljević.

>> 'Odluka o premještanju Hrvoja Žužića je zakonita'

Sud je očito odlučio drugačije i obrazložio da okolnosti koje je Žužić naveo 'nisu takve težine i naravi da bi, u slučaju da su i postojale u vrijeme donošenja presude, očito dovele do blaže osude', prenosi Večernji list. Miljević nije mogao potvrditi da je odbijena i druga žalba jer odluku nisu još službeno zaprimili.

Miljević je u ironičnom tonu nastavio o odnosu medija prema slučaju njegovog klijenta. 'Tisak mu je sklon. Svi su se raspitali je li ikad itko dobio toliku kaznu za isto kazneno djelo. Nikad nitko nije dobio kaznu veću od 2 i pol godine zatvora za isto kazneno djelo,' rekao je Miljević. Dodao je da je sudu predao između 30 i 40 sličnih predmeta u kojima su dodijeljene manje kazne te je za primjer dao slučaj iz 2002. godine kada je u Makarskoj sin jednog tajkuna za upravljačem BMW-a Z3 usmrtio dvije 16-godišnje djevojke.

'Neki miješaju Hrvoja s ocem'

Mladić je osuđen na dvije i pol godine zatvora, a sud mu je smanjio kaznu jer 'potječe iz obitelji društveno prihvatljivog položaja' koja mu je omogućila studiranje u inozemstvu. Naposlijetku, mladić je iz zatvora pušten nakon 22 mjeseca izdržavanja kazne.

'Neki miješaju Hrvoja s njegovim ocem, iako je među njima 25 godina razlike,' rekao je Miljević i rekao da će i dalje nastaviti pisati zahtjeve. Podsjetimo, Žužić je 1. kolovoza 2007. godine, pod utjecajem alkohola i pri brzini od 111 km/h, skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić.

Treba li Žužiću smanjiti kaznu jer je uzoran student?

  • Nikako, jer je izgubljen jedan mladi život
  • Da, jer je takva praksa u sličnim slučajevima

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene