Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ulici baruna Trenka, gdje su sva trojica živjela i odrasla, bili su položeni njihovi lijesovi, a obred je predvodio župnik Ivan Varošević.


Nekoliko tisuća Županjaca oprostilo se danas popodne od Marka Filipovića, Josipa Krznarića i Marka Kobaševića koji su u jučer rano u jutro poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći na cesti Vinkovci - Županja kada je automobil u kojim su se vraćali iz Osijeka, sletio s ceste i udario u kosinu kanala.

Vezani članci Marko Filipović - 1 Grad koji teče ima novog gradonačelnika: Dijete Kantride zaljubljenik je u more, a ljubav prema politici rodila se još na fakultetu Marko Filipović VIDEO Novi riječki gradonačelnik Marko Filipović u ležernom izdanju: Nasmijat će vas odgovor na pitanje koga bi želio da ga glumi u filmu

U ulici Baruna Trenka, gdje su sva trojica živjela i odrasla, bili su položeni njihovi lijesovi, a obred je predvodio župnik Ivan Varošević koji je podsjetio kako je Marka Kobaševića krstio 23. svibnja 1983. , Josipa Krznarića 1. studenog 1987. a Marka Filipovića 29. ožujka 1992.

'Ovdje u Šantavi, na ovim travnjacima između šamceva igrali su se sva trojica, ovdje imali svoje prve ljubavi, a sada su ovdje u lijesovima, nepomični, bez glasa, bez života', rekao je velečasni Varošević. Lijesove su iz njhovih kuća na rukama donijeli Filipovićevi, Krznarićevi i Kobaševićevi prijatelji, a pratila ih je tiha glazba tamburaša iz KUD-a Kristal gdje su i oni pleseli i svirali. Nakon obreda u kojemu je velečasni Varošević rekao kako je jedan od njih trebao za TIjelovo biti u procesiji i nositi baldahin, a roditeljima je poručio neka 'u svojoj tuzi pronađu svjetlo za daljnji životni put'. Potom su lijesovi položeni u kola koje su vukla po dva konja, a iza po dva konjanika jer sva trojica su voljela konje.

Konji kao da su osjetili kako se nešto strašno događa pa su bili nemirni kada je žalobna kolona od nekoliko tisuća ljudi krenula u procesiji Županjskim ulicama do groblja gdje su pokopani jedan kraj drugoga.