Davor Bernardić, Ranko Ostojić i Zoran Milanović (Foto: Jurica Galovic/PIXSELL)
Davor Bernardić, Ranko Ostojić i Zoran Milanović (Foto: Jurica Galovic/PIXSELL) Foto: Jurica Galovic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Zoran Milanović na svom je Facebook profilu zahvalio članovima Glavnog odbora SDP-a koji je na sjednici u subotu potvrdio podršku bivšem čelniku stranke u utrci za Pantovčak.


''Vaša podrška mi znači jer vidim da i vi smatrate nužnim vratiti karakter, sadržaj i smisao dužnosti predsjednika Republike. Računam na vas do kraja ove borbe koju ću voditi s ciljem da Hrvatska postane progresivno, moderno i otvoreno društvo'', napisao je Zoran Milanović na Facebooku nakon što je u subotu Glavni odbor SDP-a potvrdio podršku njegovoj kandidaturi za predsjednika Republike.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović: "Hrvatska vojska nema što raditi u Afganistanu samo zato da bi se Kolinda mogla fotografirati s njima" Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Bernardić: "Kad bih i htio vratiti novac, ne znam kako bih to izveo jer nisam dobio novac, nego znanje"

''Vi ste odlučili, pozivam i sve ostale koji dijele viziju takvog društva da se pridruže! Jer, izaberete li mene, Hrvatska će i bez obećanja biti jedna posve normalna zemlja'', stoji u Milanovićevoj objavi.

Na sjednici Glavnog odbora, podršku Milanoviću SDP je izglasao sa 71 glasom za, jednim protiv i jednim suzdržanim. Njegovoj se kandidaturi usprotivio Željko Lambaša, načelnik općine Čavle u Primorsko-goranskoj županiji.

Zoran Milanović nije nazočio sjednici odbora, a na Facebooku je ranije objasnio da je to predložio predsjednik te stranke Davora Bernardića.