Davor Bernardić, Ranko Ostojić i Zoran Milanović (Foto: Jurica Galovic/PIXSELL)
Davor Bernardić, Ranko Ostojić i Zoran Milanović (Foto: Jurica Galovic/PIXSELL)

Predsjednički kandidat Zoran Milanović na svom je Facebook profilu zahvalio članovima Glavnog odbora SDP-a koji je na sjednici u subotu potvrdio podršku bivšem čelniku stranke u utrci za Pantovčak.


''Vaša podrška mi znači jer vidim da i vi smatrate nužnim vratiti karakter, sadržaj i smisao dužnosti predsjednika Republike. Računam na vas do kraja ove borbe koju ću voditi s ciljem da Hrvatska postane progresivno, moderno i otvoreno društvo'', napisao je Zoran Milanović na Facebooku nakon što je u subotu Glavni odbor SDP-a potvrdio podršku njegovoj kandidaturi za predsjednika Republike.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Dnevnik.hr) Milanović: ''Predsjednica djeluje u dogovoru s Beogradom i malim čaršijskim nacionalistima'' Zoran Milanović o svojoj kandidaturi za predsjednika RH (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 2 Zoran Milanović: "Želim biti predsjednik moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske"

''Vi ste odlučili, pozivam i sve ostale koji dijele viziju takvog društva da se pridruže! Jer, izaberete li mene, Hrvatska će i bez obećanja biti jedna posve normalna zemlja'', stoji u Milanovićevoj objavi.

Na sjednici Glavnog odbora, podršku Milanoviću SDP je izglasao sa 71 glasom za, jednim protiv i jednim suzdržanim. Njegovoj se kandidaturi usprotivio Željko Lambaša, načelnik općine Čavle u Primorsko-goranskoj županiji.

Zoran Milanović nije nazočio sjednici odbora, a na Facebooku je ranije objasnio da je to predložio predsjednik te stranke Davora Bernardića.