Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer je komentirao monetizaciju autocesta rekavši da su autoceste pune tri ili četiri mjeseca godišnje. 'Nas ima samo 4,3 milijuna, a ne 12 milijuna', rekao je Milanović.


Premijer Zoran Milanović je komentirajući najavljenu monetizaciju hrvatskih autocesta kazao je kako je ona posljedica toga da su autoceste pune tri ili četiri mjeseca godišnje, a ostatak godine su prazne.

Vezani članci Zoran Milanović Milanović u BiH: "Daytonski sporazum i dalje je vrlo važan i Hrvatska će ga braniti" Crobarometar Novi Crobarometar: Jesu li afere i inflacija potopile rejting HDZ-a i kakva je podrška radu predsjednika Milanovića?

‘Nas ima samo 4,3 milijuna, a ne 12 milijuna, odnosno nema nas dovoljno da bismo autoceste cijelu godinu eksploatirali’, kazao je Milanović.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović izjavio je u Cavtatu da je jadransko-jonska autocesta interes nekolicine država i da je to važan projekt za Hrvatsku.

VIDEO Pogledajte hrvatsku autocestu koja ne vodi nikamo

 

‘Projekt jadransko-jonske autoceste zajednički je interes svih četiriju država koji još uvijek nije ostvaren, a važan je i za Hrvatsku kao jedan kontinuitet pravca koji povezuje ovu regiju i za Crnu Goru i za Albaniju, i za BiH, ali i za Kosovo’, kazao je Milanović nakon radnog sastanka s predsjednicima vlada Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore Vjekoslavom Bevandom, Edijem Ramom Milom Đukanovićem.

Sastanak na kojemu se razgovaralo o suradnji i mogućim zajedničkim projektima održan je uoči konferencije o jugoistočnoj Europi koju u Berlinu u četvrtak organizira njemačka kancelarka Angela Merkel.

Prema riječima predsjednika crnogorske vlade Mila Đukanovića, na sastancima poput ovoga može se zajednički vidjeti kako nadomjestiti zaostajanje za drugim dijelovima Europe. Đukanović smatra da je jadransko-jonska autocesta važan koridor za razvitak svih zemalja u susjedstvu.

Predsjednik vijeća ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je nakon susreta kako je svrha sastanka bila pripomoći da se utvrde stajališta i prioriteti prije odlaska na sastanak u Njemačku. Nada se da će jadransko-jonska autocesta pridonijeti razvitku infrastrukture BiH, njezinu gospodarstvu i međunarodnom povezivanju.

Izgradnja autocesta za predsjednika albanske vlade Edija Ramu znači bolju budućnost za cijelu jugoistočnu Europu. Njemačka kancelarka Merkel upozorila je uoči sastanka s predstavnicima zemalja jugoistočne Europe, što će se u četvrtak održati u Berlinu, da europska perspektiva, šansa priključenja Europskoj uniji, potiče na zajedništvo i na razvoj tih zemalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju