Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ublažavanje poteškoća

Ova odluka će biti novi početak za desetke tisuća građana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović danas potpisuje Sporazum za ublažavanje financijskih poteškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. Uz njega će potpisivanju prisustvovati i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Sporazum će potpisati i gradonačelnici gradova Rijeke, Splita i Osijeka, Vojko Obersnel, Ivo Baldasar i Ivan Vrkić, te zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek, kao i predsjednici uprava javnih tvrtki HP – Hrvatske pošte d.d. i Hrvatske elektroprivrede d.d. Alen Premužak i Perica Jukić te ravnatelj Poslovanja Hrvatske Radiotelevizije Boris Sruk.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

Vlada je na prošloj sjednici prihvatila prijedlog sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih poteškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima. Riječ je o oprostu dugova najsiromašnijim građanima koji duguju do 35.000 kuna, a koji nemaju novca ni imovine kojim bi ga vratili.

VIDEO Provjerite kako doznati hoćete li zadovoljiti kriterije za oprost dugova

'Svjesni teškog stanja dijela građana koji su blokirani zbog dugotrajne krize, ova odluka bit će novi početak za oko 60.000 naših građana. Ovo je dobrovoljni sporazum kojem će pristupiti četiri velika grada, teleoperateri. Ovo je jednokratan otpis duga, ne može se očekivati da će Vlada ponoviti ovu mjeru. Mislim da smo pokazali socijalnu osjetljivost za one koji su najugroženijim', kazala je Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i istaknula kako će se otpisivati dugovi do 25.000 kn prema tvrtkama u državnom vlasništvu i oni do 10.000 kn prema privatnim tvrtkama. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene