Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoološki vrt

Strka u zoološkom: Životinje se hlade kako znaju i umiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na toplotni udar i životinje se hlade kako znaju i umiju. Kućni ljubimci iz šetnje što prije bježe kući. Životinje u zoološkim vrtovima polijevaju, priređuju im sladolede, voćne salate, tuševe.

Rakuni ne znaju bi li prvo trčali pod tuš ili razgrabili voćnu salatu koju su dobili. Pogotovo kad im se umiješaju i majmuni. 'Jedni drugima pokušavaju ukrasti hranu', rekao je Krešimir Kovačec, edukator zagrebačkog zoološkog vrta. Medvjedu su servirali voćni sladoled. Procijenio je da za to vrijedi izaći iz ugodnog brloga. 'To je jedan mali zalogaj za njega, svi mi kad pojedemo sladoled mogli bi još jedan', kaže Kovačec.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka Ilustracija Istraga u tijeku Nova tragedija u SAD-u: Beba preminula u užarenom automobilu - "Duže vrijeme je ostavljena u parkiranom vozilu..."

>> FOTO Osječki Zoološki vrt dobio prinovu kakva se rijetko viđa!

Emui su dobili lubenicu. Crni labud nije dobio ništa, pa je potjerao timaritelja. A svoju kožu merkati danas nisu izlagali suncu, unatoč pokušajima podmićivanja.

Zbog ukusne hrane, zoološki ima i pridružene članove - domaće mačke. No nisu životinje ovih dana baš pri apetitu, kažu u osječkom zoološkom. 'Primijetili smo da je potrošnja hrane puno manja', rekao je Denis Vedling, rukovoditelj zoološkog Osijek. Majmunima s juga nije vruće, ali kućni ljubimci rado bi i ostali u kući.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene