Djelatnike i posjetitelje osječkog Zoološkog vrta osvojio je mali albino klokan, koji bi, da je kojim slučajem na svijet došao u svom prirodnom staništu, vjerojatno već postao obrokom nekog predatora.


Nastamba crvenovratih valabija u osječkom Zoološkom vrtu dobila je neuobičajenu prinovu - albino klokana. Mladi sniježnobijeli tobolčar, inače rijedak primjerak i prvi u Osijeku, osvojio je i djelatnike i posjetitelje ZOO-a.

>> Nevjerojatno: Lisica i divlja svinja pomogle klokanima u bijegu iz ZOO-a

Vezani članci Vučica Locirana vučica koja je pobjegla iz osječkog Zoološkog vrta, evo kako je i kada namjeravaju uhvatiti Klokan, mačka i svraka Australija je puna opasnih životinja, ali i najvećih maza na svijetu

'Naši timaritelji u početku nisu shvatili da je maleni klokan albino dok nije provirio iz majčina tobolca u svibnju. U posljednjih nekoliko tjedana naš se prvi albino klokan odvažio istražiti svoju nastambu s ostalim, podosta tamnijim, pripadnicima skupine', napisali su u osječkom ZOO-u na svojoj web stranici.

Napominju kako bi, s obzirom da je bijel, u svom prirodnom staništu u Australiji mali klokan vjerojatno već postao obrokom neke druge životinje.

'Jedina opasnost ovome neobičnom valabiju u našem ZOO-u mogle bi biti opekline od sunca s obzirom na vrlo osjetljive ružičaste oči i njuškicu, no s dosta sjenovitih stabala i sjenica u nastambi, i to je mala vjerojatnost', kažu još u osječkom Zoološkom vrtu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook