Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski studenti s Fakulteta političkih znanosti u Americi su osvojili prvo mjesto na uglednom međunarodnom natjecanju za najbolji edukativni video.


CRO ID je najbolji edukativni video, a napravili su ga hrvatski studenti. ' Mi smo s tom emisijom htjeli napraviti kao nekakvu osobnu iskaznicu Hrvatske', kazala je Sanja.

>> VIDEO Zavirite u prvu televiziju koju pokreću hrvatski studenti!

Vezani članci Migrantski kampovi na meksičko-američkoj granici (Foto: DPA/PIXSELL) - 13 Trudnica (28) iz Meksika ilegalno ušla u SAD: "Primili su je u bolnicu, zaustavili trudove i vratili nazad preko granice" Uragan Dorian (Foto: AFP)1 Broj žrtava uragana Dorian na Bahamima porastao na 43

A među više od tisuću prijavljenih, žiri iz Las Vegasa odabrao je baš njihov uradak. No, nagradi se nisu nadali. 'Meni je to jako veliko priznanje za naš rad. U ta dva tjedna smo stvarno, ja mislim, uspjeli napraviti čudo', kazao je Ivan. Svaki dan njih 12 radilo je na emisiji od 8 ujutro do 5 poslijepodne

Oduševljenje ne skrivaju. 'Mi, novinarski početnici, koji nismo puno znali o izradi televizijske emisije, uspjeli smo izraditi jednu ozbiljnu televizijsku emisiju i to je na kraju potvrdila ta nagrada', kazao je Ivan. Pobjeda im je vjetar u leđa za neke nove projekte kojima također žele osvojiti svijet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook