Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametno, Otvoreno, Znatiželjno

VIDEO Zavirite u prvu televiziju koju pokreću hrvatski studenti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutra točno u 19 sati s emitiranjem kreće prva studentska televizija u Hrvatskoj, tim ih je povodom ekipa Dnevnik.hr-a posjetila u njihovom studiju na Fakultetu političkih znanosti. Priču o prvoj studentskoj televiziji pogledajte i u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati.

Ideja o studentskoj televiziji postoji već deset godina, a sutra u 19 sati bi se doista i trebala 'lansirati' na male ekrane. Program će u potpunosti stvarati studenti, a kroz to će ih voditi profesorica Tena Perišin koja je generacije studenata novinarstva u tom istom podrumu učila kako se rade pravi televizijski prilozi. 'Mi smo se ovdje igrali televizije zadnjih 10 godina i to u nastavi pa ako smo se igrali televizije, zašto ne bi gradili i pravu televiziju, rekla je.

Pročitajte i ovo Ekipa emisije Provjereno Imaš problem - zovi Provjereno Najnagrađivanija redakcija se vraća na male ekrane, urednik otkrio: "Bili smo u zatvoru!" Slika nije dostupna VRAĆANJE RELEVANTNOSTI HRT je najavljivao novi model pretplate: Poznato je koliko će iznositi pristojba

'Htjeli smo imati fakultetsku televiziju kao što to imaju sveučilišta u svijetu. U arhivi imamo toliko kvalitetnih televizijskih priloga i emisija i htjeli smo to pokazati. Htjeli smo omogućiti našim studentima da to što oni rade, u sklopu nastave, pokažu i široj javnosti, dodala je.

Osim profesorice Perišin, studente će usmjeravati i redatelj Igor Mirković, a pridružit će mu se i neka poznata imena s televizijskih ekrana poput Roberta Knjaza i Ivana Skorina. 'Ulogu nas starijih koji smo u projektu doživljavam kao ljudi kojima je posao da 'raskrče livadu' i omoguće teren na kojem će se mladi igrati', rekao je Mirković.

>> Fakultet političkih znanosti slavi pola stoljeća postojanja

Ideja Studentske televizije je da se napravi 'izlog' u kojem će generacije mladih novinara, umjetnika i kreativaca moći pokazati ono najbolje od sebe te da to bude mjesto gdje će se stvarati nove generacijske ideje i nove emisije. 'Mi sebe ne doživljavamo kao još jednu televiziju na tržištu, nego kao projekt stvaranja nove televizije', istaknuo je Mirković.

Projektu su se pridružili i studenti Akademije dramskih umjetnosti te Hrvatska akademska i istraživačka mreža Carnet s kojima rade i na povezivanju i razmjeni video sadržaja unutar Sveučilišta u Zagrebu. Program će se, zasad, moći pratiti preko Iskon TV-a, a moći će se vidjeti zanimljive sadržaje poput studentskih debatnih emisija, magazina o životu studenata i akademskoj zajednici, emisije o znanosti, životu nakon fakulteta te brojne druge sadržaje.

Kakva je atmosfera u studiju pri odbrojavanju zadnjih sati do početka emitiranja pogledajte u videu ispod teksta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene