Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za razliku od tajkuna na državnom trošku, velika većina obitelji u trajnom je minusu koji se povećava svakog mjeseca.


Hrvatima nedostaje još 2140 kuna na mjesec da bi pristojno živjeli. Prosječno kućanstvo živi s 6660 kuna, a čak 70 posto obitelji ima prihode niže od potrebnih. 40 posto njih na zabavu i kulturu mogu zaboraviti.

Vezani članci Slika nije dostupna Srbi najviše izgubili raspadom SFRJ Slika nije dostupna Minus na tekućem koristi svaki drugi Hrvat

Zagrebačko kućanstvo, na nečiju sreću, ili žalost, jer govorimo o prosjeku, živi sa 7630 kuna. No ima onih koji koji žive sa 13000 kuna, a samo ih je dvoje, dok nasuprot toga, ima i obitelji s petero članova, koji preživljavaju sa samo četiri tisuće kuna mjesečno. Istrijani i Primorci žive s 8260 kn, ali uz više cijene, primjerice po deset kuna za kruh svaki dan. Slavoncima je kruh, s druge strane jeftiniji za duplo, no zato su im i mjesečni budžeti znatno tanji od istarskih, s prosjekom od 5360 kuna.

Hrvati bi si u prosjeku željeli još 2140 kuna za osnovne potrebe, a više od polovice svojih prihoda troše na hranu i stan. Ipak, dok 47 posto kućanstava ima za cigarete, koje su sve skuplje, čak 40 posto njih nema za kulturu i zabavu. Mnogi od građana, jednostavno odmahuju rukom i radije bježe od ovakvih tema i pitanja, dok drugi jednostavno žele samo malu promjenu u životu, poput jednostavne večere, ili bilo kakvog putovanja.