Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zlatko Hasanbegović, član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik te stranke na kandidacijskoj je listi nezavisne zastupnice Brune Esih za izbore za skupštinu Grada Zagreba.


Na kandidacijskoj listi nezavisne zastupnice Brune Esih, na drugom se mjestu našao Zlatko Hasanbegović, član predsjedništva HDZ-a. Izašlo je to na vidjelo nakon što su kandidacijske liste objavljene na stranicama izbornog povjerenstva.

Vezani članci Slika nije dostupna Andrej Plenković poslao poruku Bruni Esih i Zlatku Hasanbegoviću Slika nije dostupna "Svjestan je svih posljedica": Hasanbegović će zbog liste Brune Esih biti isključen iz HDZ-a?

Možemo li sada očekivati da će HDZ izbaciti Zlatka Hasanbegovića iz stranke, budući je predsjednik Andrej Plenković još prije mjesec dana poručio kako su ''vrata otvorena onome tko misli podržati nekoga tko nije iz HDZ-a''. I to je rekao komentirajući jednu izjavu, upravo Zlatka Hasanbegovića kojem je bilo žao što Bruna Esih nije kandidatkinja upravo te stranke. No tada je Hasanbegović rekao kako on nije kandidat na izborima, no da mu je Esih najbliža po razmišljanjima i stavovima.

''HDZ ima drugog kandidata kojeg je predložio Plenković. Prgomet je jedini kandidat kojeg HDZ ima. Istaknut je u legalnoj proceduri", rekao je tada Hasanbegović na što je Plenković jasno poručio kako na lokalnim izborima očekuje izričito punu potporu, lojalnost, angažman i potporu HDZ-ovim kandidatima. 

"Ono što je važno za njega (Hasanbegovića) i sve članove stranke je da očekujem punu potporu, maksimalnu lojalnost, kvalitetan agnažman i potporu HDZ-ovim kandidatima u svim županijama, gradovima i općinama. Onaj tko misli podržavati nekoga tko je van HDZ-a vrata su mu otvorena", rekao je Andrej Plenković novinarima u Osijeku.

Zanimljivo je istaknuti da je na listi i nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović.