Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u četvrtak je nakon utakmice s Mađarskom poručio da i Vatreni podržavaju nastavak potrage za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i šestoricom članova njegove posade.

Galerija Zlatko Dalić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Kapetan Dino Miškić (Foto: Dnevnik.hr) Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) +1 Spašavanje na Atlantiku (Foto: Ministre des Armées)

Nakon utakmice Hrvatske i Mađarske izbornik Vatrenih Zlatko Dalić poručio je na konferenciji za novinare da hrvatski nogometaši podržavaju nastavak potrage za nestalim kapetanom Dinom Miškićem.

Vezani članci Spašavanje ukrajinskih i ruskog pomorca s Bourbon Rhodea (Foto: screenshot) Objavljen video spašavanja preživjelih članova posade Bourbon Rhodea iz Ukrajine i Rusije: "Volio bih da smo pronašli i ostale..." Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) Na satelitskim snimkama uočen objekt veličine 16 metara, dimenzije ne odgovaraju veličini splavi

''I Vatreni se priključuju dobrim željama i podršci da se potraga nastavi i da se kapetan Dino vrati doma'', kazao je Dalić na kraju konferencije i zaradio pljesak novinara.

Potraga za nestalim pomorcima i hrvatskim kapetanom Miškićem na noge je digla cijelu Hrvatsku. Tegljač Bourbon Rhode, koji je bio na putu prema Gvajani, potonuo je još 26. rujna, a francuska tvrtka Bourbon Offshore odmah je pokrenula akciju spašavanja.

Iako je bilo najavljeno da će se potraga prekinuti nakon sedam dana traženja, opsežnija potraga pokrenuta je 8. listopada nakon što je posada broda Alp Striker uočila signalnu raketu.

Važna informacija da je satelit u Atlantiku uočio objekt koji dimenzijama odgovara splavi za spašavanje stigla je 9. listopada, a na to su područje upućeni svi brodovi. Tijekom noći s 9. na 10. listopada Francuska je poslala još jedan brod da se priključi potrazi za nestalim pomorcima.

Dosad su spašena tri člana posade, a pronađeni su u čamcu za spašavanje koji je uočio zrakoplov Falcon 50 francuske ratne mornarice. Također, pronađen je i jedan prevrnuti čamac za spašavanje te četiri tijela poginulih pomoraca.

Tijek potrage za nestalim pomorcima i hrvatskim kapetanom pratite OVDJE.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju