Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brojne afere

Glavna državna odvjetnica odbila doći na sjednicu Antikorupcijskog vijeća, otkazana je

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, temeljem potpisa oporbenih zastupnika, dolazi u utorak na saborski Odbor za pravosuđe braniti Izvješće o radu državnih odvjetništava u 2021. godini, no poziv na sjednicu Antikorupcijskog vijeća je odbila, nakon čega je sjednica otkazana.

Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica, sutra brani Izvješće o radu državnih odvjetništva u 2021. godini na saborskom Odboru za pravosuđe. Međutim, odbila je doći na sjednicu Antikorupcijskog vijeća nakon čega je sjednica i otkazana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Sastanak u HDZ-u Plenković komentirao kritike glavne europske tužiteljice, pa razmještao mikrofone, prepirao se s novinarima...

Rasprava na Odboru za pravosuđe bit će prilika oporbenim zastupnicima da glavnoj državnoj odvjetnici Hrvoj Šipek postave sva pitanja o novijim aferama, aferi sms vezanoj uz Hrvatske šume i aferi softver.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac STIGAO I ODGOVOR IZ VLADE Mostovci poručuju - sad je jasno zašto se slučaj Žalac "kiselio" u ladicama. HDZ-ov Reiner: "AP može biti bilo tko"

Oporba je, naime, prikupila 30 potpisa potrebnih kako bi na vrh saborskog dnevnog reda pogurali točku o izvješću glavnog državnog odvjetnika.

Oporba od ljevice do desnice želi od Hrvoj Šipek čuti primjerice zašto je dokumentaciju iz afere softver „držala u ladici" i zašto je taj slučaj procesuirao tek Ured europskog javnog tužitelja u Hrvatskoj što je dovelo do uhićenja bivše ministrice europskih fondova Gabrijela Žalac.

Peđa Grbin najavio sjednicu

„Korupcija, klijentelizam i pogodovanje rođacima... nema zabranjene teme, o svemu ćemo govoriti”, najavio je Peđa Grbin (SDP).

Glavna državna odvjetnica Hrvoj Šipek pozvana je u utorak također na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća no taj poziv je odbila.

Grmoja: Od pitanja i istine neće pobjeći ni Šipek ni Andrej Plenković

Predsjednik Vijeća Nikola Grmoja (Most) objavio je na svojoj facebook stranici da je glavna državna odvjetnica poslala mail u kojem se opravdava ranije preuzetim obvezama i kaže da ne može doći na Antikorupcijsko vijeće predstaviti izvješće za 2021. i odgovarati na pitanja članova vijeća i zastupnika.

„Zlata Hrvoj Šipek je izbjegla najtvrđi i najteži teren za nju u Saboru, a to je Antikorupcijsko vijeće gdje oporba ima većinu, ali ne može izbjeći plenarnu sjednicu, Odbor za pravosuđe i pitanja zastupnika”, ustvrdio je Grmoja u objavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRED ŠEFICOM DORH-A Vanja Marušić svečano prisegnula na dužnost ravnateljice USKOK-a

„Ovim manevrom si nije previše pomogla osim što je malo smanjila vrijeme izloženosti neugodnim pitanjima”, dodao je i istaknuo kako se morati odgovarati na pitanja uz aferu AP i zašto već dvije godine, iako imaju sva dopisivanja Gabrijele Žalac, Josipe Rimac i Krunoslava Jakupčića, nisu poduzeli ništa protiv najbližih suradnika Andreja Plenkovića.

"Od pitanja i istine ipak neće pobjeći ni ona ni Plenković", zaključuje Grmoja u objavi.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica ZA DNEVNIK NOVE TV Glavna državna odvjetnica o arbitražama i Agrokoru: "Najveći broj smo dobili, jedan dio riješili nagodbom i jednu arbitražu formalno izgubili"

Rasprava o Izvješću o radu državnih odvjetništava u 2021. na plenarnoj sjednici u četvrtak

Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije koja je prvotno sazvana za utorak u 9 sati, u ponedjeljak je, nakon odbijenice Hrvoj Šipek, otkazana.

Nakon Odbora za pravosuđe, rasprava o Izvješću o radu državnih odvjetništava u 2021. godini seli na plenarnu sjednicu, a prema rasporedu planirana je za četvrtak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene