Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STIGAO I ODGOVOR IZ VLADE

Mostovci poručuju - sad je jasno zašto se slučaj Žalac "kiselio" u ladicama. HDZ-ov Reiner: "AP može biti bilo tko"

Aktualno Galerija Gabrijela Žalac Gabrijela Žalac Foto: DNEVNIK.hr Mobitel, ilustracija - 1 Mobitel, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mobitel: Ilustracija - 2 Mobitel: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mobitel: Ilustracija - 3 Mobitel: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +5 Zvonimir Troskot Galerija 1/10 >>
Afera Žalac, po novome AP, i dalje se nastavlja, a ovaj put Most želi da u Saboru o tome govori glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Most u Sabor želi dovesti glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek, a sve zbog afere koja se, kažu, zvala Žalac, a sada se zove AP.

Kažu da je sada jasno zašto se taj predmet "kiselio" u ladicama državnog odvjetništva zato što je, uvjereni su, upleten sam premijer. Mostovu inicijativu podržat će i druge oporbene stranke.

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac ''Za tebe sve'' Procurile poruke Gabrijele Žalac i Josipe Rimac: Pogledajte koga spominju

"Za nas u Hrvatskoj nedodirljivih nema i mi bismo htjeli pozvati državnu odvjetnicu da nam se izjasni po tom pitanju jer zašto europski tužitelji kao takvi nalaze takve nalaze, prikazuju to javnosti, a državno odvjetništvo koje bi to trebalo raditi koje ovakvi obrtnici i poduzetnici financiraju štite vladajuće", rekao je Zvonimir Trskot iz Mosta. 

"AP inicijali mogu biti bilo tko"

HDZ-ov Željko Reiner izjavio je u subotu da inicijali AP, koji su pojavljuju u privatnoj komunikaciji osumnjičenih Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, mogu biti bilo tko i dodao da je to posve nevažno.

"To može biti bilo tko. Ima desetke tisuća ljudi u Hrvatskoj. To je irelevantno, jer da je to tako kako govorite, zar ne bi do sada Uskok postavio pitanje o tome?", odgovorio je novinarima na pitanje krije li se iza inicijala premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Željko Reiner i Barbara Štrbac NOVI ŠEF KLUBA HDZ-a Reiner za Dnevnik Nove TV o žestokim raspravama u Saboru: "Kada se sa strane HDZ-a vrati, oni su odjednom osjetljivi i dirnuti u svoje nježne duše"

"Radi se o smiješnoj, a možda i tragikomičnoj stvari. Oporba u svojoj nemoći i jadu i žalosti što su zajedno toliko slabiji od HDZ-a svakog dana izmisle neku temu.... sutra očekujem pojavu bijelog medvjeda na Medvednici kojeg je organizirao HDZ, a možda na njemu jaši Andrej Plenković ili AP", rekao je Reiner.

Smatra da oporba izmišlja teme kako bi skrenula pozornost s činjenice da su odbili pomoć Ukrajini i s onoga što „zastupaju pod mentorstvom Zorana Milanovića“ čime su, kazao je, narušili percepciju Hrvatske u civiliziranom svijetu i žele odvesti Hrvatsku u međunarodnu izolaciju.

Svakog dana izmisle neku temu, a ni vi nemate o čemu izvještavati, kazao je Reiner novinarima.

Pročitajte i ovo Josipa Rimac AFERA VJETROELEKTRANE USKOK podigao optužnicu protiv Josipe Rimac: Ti meni dozvolu, ja tebi 40.000 kuna svaki mjesec...

Mediji su ranije objavili transkripte poruka bivše pomoćnice ministrice Josipe Rimac i bivše ministrice Gabrijele Žalac u kojima se spominje razgovor s "AP" oko natječaja koji je potom inkriminiran.

Na pitanje novinara treba li glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek doći u Sabor i zajedno s premijerom razgovarati o tome, predsjednik Kluba HDZ-a Reiner je odgovorio da živimo u normalnoj državi u kojoj je sudstvo odvojeno od zakonodavne i izvršne vlasti, i ako DORH provodi izvide, a izvidi su tajni, te ne vidi zašto bi dolazila u Sabor.

"I ne mogu se oteti dojmu da inicijali AP u određenim porukama
u ovoj smradex aferi imaju veze s time. Ako pročitate te poruke vidjet će te da je AP bio ili potpuno nesposoban da vidi što mu se događa iza leđa ili je u to bio uključen", komentirao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a. 

Na upit Dnevnika Nove TV europskom tužiteljstvu tko se krije iza inicijala AP i hoće li li tu osobu pozvati kao svjedoka u daljnjem postupku, nisu odgovorili. 

Iz Ureda premijera stigao je odgovor o sastanku premijera s ministricom Žalac oko softvera. Kažu da je riječ o jednom u nizu brojnih radnih sastanaka, održanom na zahtjev tadašnje ministrice, a vezani su uz bazu podataka za korištenje EU fondova.

Premijer se o tome informirao, no niti on niti taj sastanak nisu imali nikakav utjecaj na odluke vezano uz softver ili uz odabir kompanije, što je jasno iz cjelokupnog procesa, dodali su.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene