Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV

Glavna državna odvjetnica o arbitražama i Agrokoru: "Najveći broj smo dobili, jedan dio riješili nagodbom i jednu arbitražu formalno izgubili"

Aktualno Galerija Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, glavna državna odvjetnica Foto: DNEVNIK.hr HGK: Rasprava o arbitražama - 1 HGK: Rasprava o arbitražama - 1 Foto: DNEVNIK.hr HGK: Rasprava o arbitražama - 2 HGK: Rasprava o arbitražama - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 HGK: Rasprava o arbitražama - 3 Galerija 1/4 >>
Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek sudjelovala je na skupu HGK-a o arbitražama. Govorila je o Agrokoru, gubitku arbitraže protiv MOL-a, i drugim arbitražnim postupcima.

U HGK-u na međunarodnom skupu gdje je bila i glavna državna odvjetnica, Zlata Hrvoj Šipek, govorilo se o arbitražama. DORH je dosad vodio 18 arbitražnih sporova za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Sabor Rasprava u Saboru DORH čeka novog šefa: ''Šipek i Turudić su pokazali da je kriterij izbora sposobnost za laganje'' Zlata Hrvoj Šipek Odbor za pravosuđe Glavna državna odvjetnica o Agrokoru nakon debakla s vještačenjem: "Nije moguće prognozirati ishod"

Hrvatska je ranije izgubila i drugi spor s MOL-om oko Ine, pa je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković upitala glavnu državnu odvjetnicu oko toga, ali i Agrokora i vještačenja od 11 milijuna kuna na temelju kojeg je dobivena osnova za podizanje optužnice.

"DORH je sudjelovao dosad u 18 arbitraža, koje su od 2004. pokrenute od RH, i još jedna arbirtaža Ina-MOL... najveći broj smo arbitraža dobili, jedan dio riješili nagodbom i jednu arbitražu koja je dosad riješena, smo formalno izgubili", potvrdila je Hrvoj Šipek.

"Ali faktično na visinu štete od 2%, to je veliki uspjeh. U ovom trenutku ima još jedna arbitraža i sada ćemo prema odluci Vlade zastupati Republiku Hrvatsku u trgovačkoj arbitraži koju je pokrenuo MOL protiv Ine i RH. To je nešto što se priprema i nešto o čemu apsolutno ne mogu davati nikakve izjave", dodala je.

Upitana o slučaju Agrokora objasnila je i je li naručila dodatno vještačenje od 11 milijuna kuna, te što se time postiglo.

"Slučaj Agrokor je redovni postupak, kazneni postupak izlazi iz teme zbog koje sam ovdje, međutim ne, dok sud ne donese odluku o tome je li provedeno vještačenje zakonito ili nije, ja nemam osnove niti potrebe pokretati bilo kakav drugi postupak, to je jedino vještačenje koje je zasad provedeno tijekom istrage koju je vodilo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu", zaključila je glavna državna odvjetnica.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene