Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Grad pjesme'

Živo u Dubrovniku: Publika pjevala s klapama na Stradunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad se ljetne radosti na koji dan presijeku lošijim vremenom, turisti se u Dubrovniku najprije okrenu temeljitom upoznavanju povijesne gradske jezgre.

Uostalom, dva kilometra dubrovačkih zidina, koje su inače nedavno proglašene drugom najboljom šetnicom na svijetu, lakše je obići bez sparine i jakoga sunca. Naravno, tu su i dubrovački muzeji, koji su s blagom starog Dubrovnika, godinama najposjećeniji muzeji u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ameriknaci i Hrvatska - 4 Koliko dnevno troše? Naš biser Amerikancima je obožavana destinacija: "Kad im to spomenemo, oni su fascinirani" Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije"

Ne možemo zaboraviti ni najjači domaći kulturni festival, Dubrovačke ljetne igre. A kada se sve poznate dubrovačke znamenitosti upoznaju, onda je red i glazbenoj zabavi, poput sinoćnjeg klapskog spektakla na Stradunu. Nakon pulske Arena i splitskog Poljuda najpopularnije klape zapjevale su ispred Kneževa dvora. Za klapski spektakl tražila se karta više.

>> Je li ovo najljepši hrvatski grad s najgorom 'vizitkom'?

Bilo je više od tisuću gledatelja, a stotine su ostale ispred vrata. Svaku klapu u riječ je pratila i publika. Možda baš zato i nakon stotina koncerata u nogama, klapašima, priznaju, nije svejedno zapjevati u Dubrovniku. 'Dubrovnik je grad pjesme, i doći u Dubrovnik uvijek je izazov, dakle, izazov zbog toga što imate ljude koji znaju što je dalmatinska pjesma i tu nema prevare', rekao je Branko Bubica, iz klape Maslina.

Klapska imena s godinama prerasla su imena zabavne glazbe. A ljetne večeri u klapskom pjevanju zasigurno idu. Najbolja potvrda za to je dugi pljesak dubrovačke publike. Kada je u pitanju glazbena ponuda Dubrovnik doista ima što ponuditi. Dubrovčani i svi gosti ovih dana doista su imali što vidjeti, od već spomenutih klapa na Stradunu, jakih DJ -imena u tvrđavi Revelin, te glazbenog festivala u parku Orsula ili elektronske zabave na plažu Kupari, izbor je bio ogroman.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene