Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad se ljetne radosti na koji dan presijeku lošijim vremenom, turisti se u Dubrovniku najprije okrenu temeljitom upoznavanju povijesne gradske jezgre.


Uostalom, dva kilometra dubrovačkih zidina, koje su inače nedavno proglašene drugom najboljom šetnicom na svijetu, lakše je obići bez sparine i jakoga sunca. Naravno, tu su i dubrovački muzeji, koji su s blagom starog Dubrovnika, godinama najposjećeniji muzeji u Hrvatskoj.

Vezani članci Brodovi Nova odluka Njemačke izazvala zabrinutost u turističkom sektoru: "Jedan trenutak nepažnje može nas dovesti među zemlje koje su visokorizične" Turisti u Dubrovniku - 2 Danas ih se može prebrojiti i golim okom, a prije korone za to je trebao - brojač ljudi: Jug Hrvatske suočava se s velikim problemom

Ne možemo zaboraviti ni najjači domaći kulturni festival, Dubrovačke ljetne igre. A kada se sve poznate dubrovačke znamenitosti upoznaju, onda je red i glazbenoj zabavi, poput sinoćnjeg klapskog spektakla na Stradunu. Nakon pulske Arena i splitskog Poljuda najpopularnije klape zapjevale su ispred Kneževa dvora. Za klapski spektakl tražila se karta više.

>> Je li ovo najljepši hrvatski grad s najgorom 'vizitkom'?

Bilo je više od tisuću gledatelja, a stotine su ostale ispred vrata. Svaku klapu u riječ je pratila i publika. Možda baš zato i nakon stotina koncerata u nogama, klapašima, priznaju, nije svejedno zapjevati u Dubrovniku. 'Dubrovnik je grad pjesme, i doći u Dubrovnik uvijek je izazov, dakle, izazov zbog toga što imate ljude koji znaju što je dalmatinska pjesma i tu nema prevare', rekao je Branko Bubica, iz klape Maslina.

Klapska imena s godinama prerasla su imena zabavne glazbe. A ljetne večeri u klapskom pjevanju zasigurno idu. Najbolja potvrda za to je dugi pljesak dubrovačke publike. Kada je u pitanju glazbena ponuda Dubrovnik doista ima što ponuditi. Dubrovčani i svi gosti ovih dana doista su imali što vidjeti, od već spomenutih klapa na Stradunu, jakih DJ -imena u tvrđavi Revelin, te glazbenog festivala u parku Orsula ili elektronske zabave na plažu Kupari, izbor je bio ogroman.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.