Ilustracija: Zarko Basic/PIXSELL
Ilustracija: Zarko Basic/PIXSELL

Iz Živoga zida izvijestili su da će otkupiti određenu količinu jagoda po cijeni koju proizvođači sami odrede i kupljene jagode podijeliti građanima, domovima i školama, a pozivaju i sve ostale stranke da im se pridruže u toj akciji.


"Ako netko i taj projekt smatra populizmom, vjerujemo da u ovom slučaju nitko ne bi imao ništa protiv populističkog poteza otkupa i podjele jagoda", ističu u priopćenju.

Vezani članci Provjereno: Živi zid ih iskoristio i odbacio - 6 Bivši članovi Živog zida: "Stranka nas je iskoristila i odbacila. A sad nam zbog njih prijete ovrhe". Tajnik stranke uzvraća: "To su cvilidrete i mentalni balavci" Ometanje deložacije na Črnomercu Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo"

U Saboru ima dvadesetak stranaka, mnoge od njih imaju milijune, a Živi zid, kažu, vjerojatno ima najmanje prihode.

"Ipak, spremni smo pomoći, nadamo se da su i svi ostali. Zamislimo da umjesto jedne stranke i nekoliko tona, jagode kupi 20 stranaka po nekoliko tona. Na kraju, stranke novac dobivaju od građana, pa je red da se dio novca građanima i vrati.

Velika je razlika je između 5 tona i 200 tona jagoda. Možemo usrećiti mnoge vrtiće, domove i umirovljenike, a ponajviše proizvođače koji su cijelu godinu ulagali vrijeme, trud i novac", poručili su iz Živog zida.

Male proizvođače, kao i domove koji trebaju domaćeg voća također su pozvali da im se jave.

Iz Živog zida upozorili su i na pogrešnu monetarnu politiku i nerealan tečaj, zbog čega je, kako smatraju, uvozna roba konkurentnija od domaće proizvodnje, kao i na činjenicu da je Hrvatska od 1. srpnja 2013. izgubila više od 23.000 OPG-ova.

Takva će se praksa nastaviti, tvrde iz Živog zida, "dok su na vlasti vlasti džepari, a ne državnici". (Hina)