Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Fotonaponske ćelije na krovu i fasadi, plinsko grijanje, samozatamnjujuća termo stakla - samo su neki od elemenata koji su postavljeni na novouređenu zgradu Primorsko-goranske županije u koju su danas uselile gotovo sve službe.


Među prvima u Hrvatskoj Primorsko-goranska županija odlučila je sve službe useliti u jednu zgradu te tako uštedjeti ali i doprinijeti ekologiji. Na redovitom susretu s novinarima sa zamjenikom župana izravnom video vezom sudjelovali su potpredsjednik Vlade Neven Mimica, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i drugi gosti. 

Vezani članci Migranti u okolici Rijeke: Ilustracija - 1 Buja migrantski val u Primorju i Istri, putuju čitave obitelji: "Idemo u Sloveniju i nakon toga u Italiju" Rafinerija u Rijeci - 2 Jedina hrvatska rafinerija nafte zbog modernizacije pogona obustavlja rad, oporba niže kritike

'U zgradi je postavljena, i danas je upravo demonstriramo, suvremena informatička infrastruktura. Ugrađena je informatička oprema koja nam omogućava e-poslovanje, e-sjednice', rekao je zamjenik župana PGŽ Vidoje Vujić.

'Sve ono što ćemo napraviti na informatizaciji, na internetizaciji, na boljoj komunikacijskoj opremljenosti tijela središnje državne uprave to će se u velikoj mjeri temeljiti na iskustvima i na postignućima koja u Rijeci već dugo funkcioniraju', rekao je Neven Mimica, potpredsjednik Vlade RH.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju