Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pametna zgrada'

Zgrada Primorsko-goranske županije: Sve u jedan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotonaponske ćelije na krovu i fasadi, plinsko grijanje, samozatamnjujuća termo stakla - samo su neki od elemenata koji su postavljeni na novouređenu zgradu Primorsko-goranske županije u koju su danas uselile gotovo sve službe.

Među prvima u Hrvatskoj Primorsko-goranska županija odlučila je sve službe useliti u jednu zgradu te tako uštedjeti ali i doprinijeti ekologiji. Na redovitom susretu s novinarima sa zamjenikom župana izravnom video vezom sudjelovali su potpredsjednik Vlade Neven Mimica, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i drugi gosti. 

Pročitajte i ovo Riječki karneval Filmski scenarij Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama Riječki karneval Karnevalska fešta FOTO Riječi gradonačelnik maskirao se u Barbie: Pogledajte natpis na leđima

'U zgradi je postavljena, i danas je upravo demonstriramo, suvremena informatička infrastruktura. Ugrađena je informatička oprema koja nam omogućava e-poslovanje, e-sjednice', rekao je zamjenik župana PGŽ Vidoje Vujić.

'Sve ono što ćemo napraviti na informatizaciji, na internetizaciji, na boljoj komunikacijskoj opremljenosti tijela središnje državne uprave to će se u velikoj mjeri temeljiti na iskustvima i na postignućima koja u Rijeci već dugo funkcioniraju', rekao je Neven Mimica, potpredsjednik Vlade RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene