Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Na web stranici Općine Marija Gorica najavljena je akcija zaprešićke policije. Kako su napisali, djelovat će preventivno, pod nazivom "Žene u prometu!".


Općina Marija Gorica na svojoj web-stranici je najavila preventivnu akciju policije pod nazivom "Žene u prometu". Kako su napisali, policija će akciju usmjeriti spram žena koje su u prometu.

Vezani članci U Zagrebu izgorio automobil - 2 Na zagrebačkoj Trešnjevci izgorio luksuzni automobil u vlasništvu 25-godišnjakinje, policija provodi očevid Vatrogasci, ilustracija Podmetnuo požare na uskrsno jutro pa promatrao vatrogasce: Kad je počeo bježati, uhvatila ga policija

Policajke i policajci će ženama ukazivati na nužnost poštivanja prometnih propisa, a one koje budu poštivale prometne propise bit će nagrađene.

Objavu sa stranice Općine Marija Gorica prenosimo u cijelosti.

"Akcija Žene u prometu

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2021. godine policijski službenici Policijske postaje Zaprešić u suradnji sa Vijećima za prevenciju Grada Zaprešića i Vijećem za prevenciju Općine Marija Gorica, navedenog dana provesti će preventivnu akciju ŽENE U PROMETU!, koja je usmjerena spram žena u prometu.

Tom prilikom ženama će se ukazivati na nužnost poštivanja prometnih propisa, dok će one koje poštuju prometne propise biti prigodno nagrađene od strane predstavnika lokalne samouprave i policije. LOKACIJA: MARIJA GORICA, Trstenik, ispred DV Bambi, ulica Ante Kovačića u vremenu od 15,00 do 16,00 sati", piše na webu Općine.

Policajci već godinama imaju akciju u kojoj 8. ožujka daruju ruže vozačicama koje zaustave, no do sada takve akcije nisu bile najavljivane na ovakav način.

Radi li se o nagradi ili diskriminaciji, pitali smo i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova. Njezin odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo.

Oglasio se i Grad Zaprešić

Nakon što su mediji prenijeli najavu akcije, oglasio se i Grad Zaprešić. Navode kako su netočno dovedeni u kontekst diskriminirajućeg odnosa prema ženama. 

"Grad Zaprešić, slijedom objave članka na portalu zapad.hr 'Dan žena u Zaprešiću: Preventivna akcija Žene u prometu', netočno je doveden u kontekst diskriminirajućeg odnosa prema ženama u povodu obilježavanja Dana žena. Ovom prilikom želimo istaknuti kako smo podržali akciju Policijske postaje Zaprešić u kojoj bi policijski službenici vozačicama u prometu dijelili ruže u znak pažnje povodom njihovog dana.

Ovakve se akcije održavaju u mnogim gradovima Hrvatske. Sve se sudionike preventivno upozorava na poštivanje prometnih propisa, a žene se dodatno dariva ružama. Vjerujemo kako će policijski službenici sutra razveseliti brojne vozačice malim znakom pažnje", napisali su na Facebooku iz Grada Zaprešića.
 

Grad Zaprešić, slijedom objave članka na portalu zapad.hr “Dan žena u Zaprešiću: Preventivna akcija Žene u prometu”,...

Objavljuje Grad ZaprešićNedjelja, 7. ožujka 2021.