Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegnuta tragedija

Žena u šetnji naišla na - nagaznu minu: "To je mogao biti netko od naše djece, susjeda, netko tko u mladosti nije učio kako prepoznati minu"

Aktualno Galerija Katarina Čebulc Negodić, žena koja je pronašla aktivnu minu Katarina Čebulc Negodić, žena koja je pronašla aktivnu minu Foto: DNEVNIK.hr Građanka naišla na aktivnu minu - 2 Građanka naišla na aktivnu minu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Građanka naišla na aktivnu minu - 3 Građanka naišla na aktivnu minu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Građanka naišla na aktivnu minu - 1 Građanka naišla na aktivnu minu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Građanka naišla na aktivnu minu - 4 Galerija 1/5 >>
Pukom srećom u Čajkovićima, u Rijeci Dubrovačkoj, izbjegnuta je tragedija. Žena je naišla na aktivnu protupješačku nagaznu minu.

Katarina Čebulc Negodić je u šetnji naišla na protupješačku nagaznu minu koja je bila aktivna. "Nisam osjećala nikakav strah i paniku, ali navečer sam postala svjesna da je to mogao biti netko od naše djece, susjeda, netko tko u mladosti nije učio kako prepoznati minu", istaknula je Čebulc Negodić.

Na teren je izišla protueksplozijska jedinica, a iz policije kažu da nisu pronađene dodatne opasnosti. Iako se dubrovačko područje gotovo 10 godina vodi kao područje koje više nije minski sumnjivo, do izoliranih slučajeva uvijek može doći. Iz Centra za razminiranje odlučit će o postupanju nakon što dobiju detaljno izvješće, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu Prešao na drugu stranu FOTO Krš i lom u centru Zagreba! Vozač pokosio stupiće, ozlijeđen pješak

"Vjerojatno bi postojala mogućnost da bi došlo do ozlijeđivanja te osobe, to je sredstvo još uvijek bilo aktivno. Kolega je odvojio inicijalni dio od samoga tijela mine i time ga učinio bezopasnim", pojasnio je zapovjednik Protueksplozijske jedinice Split Marijan Čelić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene