Obavijesti Pretražite Navigacija
Stjepan Fiolić

Stečaj mesnice HDZ-ovca koji je Sanaderu nosio novac: Pod dug mu prodaju i građevinsko zemljište

Stjepan Fiolić i Ivo Sanader
Stjepan Fiolić i Ivo Sanader Foto: Damjan Tadic/Cropix
Mesnice Fiolić završile su u stečaju s dugom od 47,68 milijuna kuna. Građevinsko zemljište prodaje se u okviru stečajnog postupka za 132.700 kuna.

Stečajna upraviteljica Mesnica Fiolić, krovne tvrtke mesara i bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Stjepana Fiolića, oglasila je prodaju građevinskog zemljišta te tvrtke u Odri površine 2826 četvornih metara po početnoj cijeni od 132.700 eura ili milijun kuna.

''Oglas je objavljen na web-stranici www.njuskalo.hr, na stranicama Visokog trgovačkog suda, a obavijest o prodaji poslana je u Financijsku agenciju. Kako bi se oglas učinio dostupnim što većem broju zainteresiranih kupaca, predlažem da se isti objavi i putem e-oglasne ploče suda'', ističe se u dopisu stečajne upraviteljice Davorke Huljev.

Prodaja se obavlja prema načelu ''viđeno-kupljeno'', ponude ispod dvije trećine početne cijene i bez uplaćene jamčevine od 13.270 eura neće se razmatrati, a pisane ponude primaju se do 8. travnja, zaključuje se u oglasu.

Oglas za prodaju tog zemljišta uslijedio je nakon što je u siječnju Trgovački sud u Zagrebu zaključio stečaj nad Farmom Vukovinom Fiolić, nakon čega će se ta tvrtka, čija je imovina bila unovčena za 6,65 milijuna kuna, brisati iz sudskog registra.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader - 2 Iscrpljena sva pravna sredstva Ustavni sud odbio Sanaderovu tužbu zbog afere Planinska

Stečaj Mesnica Fiolić bio je otvoren 2017., a prema prijedlogu Financijske agencije, ta je tvrtka imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47,68 milijuna kuna.

Problemi Stjepana Fiolića počeli su nakon što je, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska. Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu i nakon prodaje zgrade u Planinskoj donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora, koju je zamijenio radom za opće dobro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene