Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željko Kerum, splitski poduzetnik koji je u utrci za mjesto gradonačelnika, tijekom veljače i ožujka poštom je primio dvije prijeteće poruke.


Splitska policije potvrdila je da je Željko Kerum 25. veljače i 12. ožujka od primio dva anonimna prijeteća pisma. 'Intenzivno radimo na otkrivanju identiteta autora prijetećih poruka, a sve dosad prikupljene podatke proslijedili smo Općinskom državnom odvjetništvu. Protiv nepoznatog počinitelja podignuta je i kaznena prijava', rekla je Marina Gudelj, glasnogovornica splitsko-dalmatinske policije.

Vezani članci Kerum i suci u konobi Policija dovršila istragu o Kerumovoj privatnoj zabavi: Svi su prijavljeni zbog nenošenja maski, posebna kazna i Kerumu Đuro Sessa Šef Vrhovnog suda pokrenuo etički postupak protiv sudaca koji su bili na zabavi u konobi Željka Keruma

U pismu od 13. ožujka koje je pristiglo na adresu njegove tvrtke pisalo je: 'Ako postaneš gradonačelnik, nastradat ćeš ti i tvoja obitelj'. U potpisu je stajalo: 'Crna ruka'. Splićani su se podijelili u mišljenjima oko prijetnji Kerumu. Tako dio smatra da je Željko Kerum jako dobar čovjek kojem nema tko prijetiti. Drugi misle da su mnogi ljubomorni na Kerumov životni stil i poduzetički uspjeh, a treći drže da je sve to Kerumovo djelo koje je sam napravio kako bi podigao medijsku prašinu.