Obavijesti Pretražite Navigacija

'Želimo da političari odgovaraju na neugodna pitanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović poručio je s večerašnjeg predizbornog skupa u Slavonskom Brodu da SDP želi Hrvatsku u kojoj će političari na sučeljavanjima odgovarati na neugodna pitanja, a u politici, dodao je, svako neugodno pitanje je dopušteno.

"Odakle ti novac? Tko ti financira stranku? Tko ti plaća plakate? Tko ti plaća tv spotove? Tko ti plaća satove? Na sve to moramo dobiti odgovor. Građani imaju pravo znati. Mi će mo im dati to pravo", poručio je Milanović.

Pročitajte i ovo Vlada na godišnjem odmoru - 2 Ljeto za političare Gdje se i s kim opuštaju političari tijekom ljetne stanke? "Ne moram se brijati ujutro, mogu ustati kad hoću" Zastupnicima dugo ljeto - 2 Dugački odmor Počelo dugo, toplo ljeto za zastupnike: Pogledajte što kažu da će raditi tijekom iduća dva mjeseca - "Meni je doista neugodno izaći pred građane..."

I dok HDZ odašilje poruku o pravu dijaspore na sudjelovanje u izborima, Milanović je večeras još jednom jasno ponovio da je SDP protiv takve prakse.

"Mnogi su došli ovdje, u Banovinu, na otoke. Ti ljudi su naši ljudi, žive u Hrvatskoj i dijele sudbinu ove zemlje. O Hrvatskoj i zakonima prema kojima živimo mi, odlučujemo mi, a ne izvan Hrvatske. Biramo, ne glasamo. Ovo je puno više od glasanja ovo je biranje", kaže Milanović.

Siguran u pozitivan ishod za SDP, svoju stranku okarakterizirao je kao buru, a HDZ kao jugo.

''HDZ je jugo, mučnina, glavobolja. Dosta je juga'' , bila je
Milanovićeva poruka na kraju kratkog govora pred Brođanima.

SDP-ov skup završio je koncertom brodskih rokera, grupe Eni i Leta 3.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene