Počelo je zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije. Zasjedanje predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Galerija


Na zasjedanju HBK-a su i kardinal Josip Bozanić te sisački biskup Vlado Košić. Na samom početku, nadbiskup Želimir Puljić osvrnuo se na Istanbulsku konvenciju pozvavši se na papu Franju, ali i umirovljenog Benedikta XVI.

Vezani članci Pripremanje crkve za povratak vjernika - 1 Vjernici se vraćaju u crkve, no mise će biti potpuno drugačije: "Ne treba se bojati gužvi, neće biti problema" Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić Nadbiskup Puljić čestitao Milanoviću: ''Bilo je lijepo što ni vi ni Grabar-Kitarović niste dopustili zvižduke''

''Papa Benedikt XVI. napisao je da gender ideologija vrši atentat na oblike obitelji koju čine otac, majka i djeca, jer ako nema te dvojnosti po kojoj je Bog stvorio čovjeka kao muško i žensko, onda nema ni obitelji. A znamo da se papa Franjo 18 puta osvrnuo upravo na tu gender ideologiju i nazvao ju modernom kolonizacijom. Eto, zbog toga biskupi, vjerni učiteljstvu Crkve, ne mogu prihvatiti Istanbulsku konvenciju i njezinu interpretaciju'', rekao je Puljić.