Hrpa smeća ispred Gradske uprave Zagreba pojavila se zbog perfomansa Zelene akcije koja želi upozoriti na alarmatno stanje s lošim gospodarenjem otpada. Za to krive gradonačelnika i Čistoću jer tvrde da su upravo oni postavili neefikasan sustav odvojenog prikupljanja otpada.

Galerija


Iz Zelene akcije upozoravaju da povećanje recikliranja koči neredovit odvoz otpada i nepravedna naplata mjesečnih računa. Traže hitne i temeljite izmjene Gradskog plana, u protivnom nastavljaju s performansima i upozorenjima.

Vezani članci Damir Jembrjh Zagrebačka čistoća predstavila novosti: Kamere, redari i ophodarska služba pokušat će izvući grad iz smeća Otpad, ilustracija - 4 Novi udar na džepove građana, zbog otpada najavljene kazne: "To tako neće ići, odnosno to će koštati"

''Ne mičemo se s mjesta, već godinama stagniramo na postotku recikliranja iako Grad stalno stvara neki privid pa je tako i kandidirao Zagreb za Europsku zelenu prijestolnicu, iako, jedino što možemo iz ovog poručiti jest da je grad Zagreb Europska prijestolnica smeća, čime je i proglašen 2015. godine – kao najgora metropola u EU koja najmanje otpada reciklira. Uskoro mogu stići na naplatu i EU kazne jer taj cilj koji imamo od 50 posto odvojenog prikupljanja do kraja iduće godine je cilj EU-a, koji vrlo skupo kažnjava gradove i općine diljem Europe koji ne ispune te ciljeve'', rekao je Marko Košak, voditelj programa gospodarenja otpadom Zelena akcija.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr