Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Performans ispred Gradske uprave

Hrpom otpada pred Bandićevim vratima aktivisti poručuje: ''Zagreb je prijestolnica smeća''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrpa smeća ispred Gradske uprave Zagreba pojavila se zbog perfomansa Zelene akcije koja želi upozoriti na alarmatno stanje s lošim gospodarenjem otpada. Za to krive gradonačelnika i Čistoću jer tvrde da su upravo oni postavili neefikasan sustav odvojenog prikupljanja otpada.

Iz Zelene akcije upozoravaju da povećanje recikliranja koči neredovit odvoz otpada i nepravedna naplata mjesečnih računa. Traže hitne i temeljite izmjene Gradskog plana, u protivnom nastavljaju s performansima i upozorenjima.

Pročitajte i ovo Smeće u Zagrebu - 3 Stiže novi model Građani revoltirani zbog problema s otpadom: "Glasala sam za njih, ali ovo je katastrofa" Otpad u Zagrebu - 1 NAPLATA KOMUNALNOG OTPADA Može li Zagreb postati ''mala Švicarska''? ''To su sve neznalice iz fotelje, no od tamo se stvarne stvari ne mogu vidjeti, a na teren ne ide nitko''

''Ne mičemo se s mjesta, već godinama stagniramo na postotku recikliranja iako Grad stalno stvara neki privid pa je tako i kandidirao Zagreb za Europsku zelenu prijestolnicu, iako, jedino što možemo iz ovog poručiti jest da je grad Zagreb Europska prijestolnica smeća, čime je i proglašen 2015. godine – kao najgora metropola u EU koja najmanje otpada reciklira. Uskoro mogu stići na naplatu i EU kazne jer taj cilj koji imamo od 50 posto odvojenog prikupljanja do kraja iduće godine je cilj EU-a, koji vrlo skupo kažnjava gradove i općine diljem Europe koji ne ispune te ciljeve'', rekao je Marko Košak, voditelj programa gospodarenja otpadom Zelena akcija.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene