Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zec i suradnici ne osjećaju se krivima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Požegi danas je čitanjem optužnice počelo suđenje bivšem predsjedniku Uprave "Kamen-Ingrada" Vladi Zecu i njegovim dvojim suradnicima, a svih troje se očitovalo da nisu krivi za kažnjiva djela za koja ih tereti Općinsko državno odvjetništvo.

Optuženi su da su zajednički, odgovorno i protuzakonito tvrtki
"Kamen-Ingrad" pribavili korist od 29,700.000 kuna, oštetivši za 31,5 milijuna kuna Županijsku upravu za ceste, nekoliko banaka, osiguravateljskih i faktorinških društava.

Pročitajte i ovo Ukrasni svjetleći sob Drugi dan stiglo iznenađenje Ženi u Slavoniji ukrali soba pa je dočekala poruka: "Previše smo popili na Badnjak" Slika nije dostupna Vrlo opasan znak FOTO: Umalo poginuo zbog krivog prometnog znaka

Osim Zeca optužena je njegova pomoćnica Đurđica Kristić i bivši ravnatelj ŽUC-a Milan Ivanko. Četvrtookrivljene i petookrivljene su pravne osobe "Kamen-Ingrad" i ŽUC.

Na glavnoj raspravi Branko Šerić, odvjetnik prvooptuženog Vlade Zeca, zatražio je puštanje iz pritvora svoga branjenika, s obrazloženjem kako će dodatno knjigovodstveno financijsko vještačenje dugo trajati. Tako će se pritvor pretvoriti u kažnjavanje, što nije svrha pritvora, dodao je. Puštanje iz pritvora zatražili su i odvjetnici Đurđice Kristić i Milana Ivanka.

Tomu se usprotivila državna odvjetnica, a sudac Mile Soldo odbio je te zahtjeve s obrazloženjem da i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen, a to su teške okolnosti počinjenja kažnjiva djela.

Komentirajući početak suđenja, Šerić je novinarima rekao kako suđenje Zecu ima političku pozadinu jer je sve počelo kad je svojedobno "državni vrh kazao kako se Hrvatska mora dokazati Europi sa slučajem Brodosplit i 'Kamen-Ingrad'". To je dokazivanje, ustvrdio je, sada u tijeku.

Suđenje se nastavlja 3. svibnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene