Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Incident ispred suda

Zdravko Mamić i Čedo Prodanović u Splitu napadnuti dimnim bombama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović napadnuti su u Splitu dimnim bombama te signalnim raketama i bocama.

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i njegov odvjetnik Čedo Prodanović u utorak su napadnuti ispred zgrade splitskog Prekršajnog suda, gdje se održavalo ročište zbog nereda u svečanoj loži poljudskog stadiona prije dvije godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Splitska policija u priopćenju nije navela da su napadnuti Mamić i Prodanović, već su tek kazali da su dvije maskirane osobe oko 13 sati u Ulici Domovinskog rata palile pirotehnička sredstva koja su potom bacali.

U tomu svemu je oštećeno osobno vozilo na kojem je puklo stražnje staklo. "Policija je u ovom trenutku na terenu gdje obavlja očevid nakon kojega ćemo imati više detalja. Sada dok traju izvidi ne možemo ništa više govoriti", kazala je Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske.

Mediji pišu da su Mamić i Prodanović napadnuti nakon što su izišli iz vozila pred zgradom suda, kada je u njihovom pravcu doletjelo nekoliko raketa i dimnih bombi te par boca, a oštećen je automobil slučajnog prolaznika. Mamićev vozač, koji ih je pred sud dovezao BMW- om, na vrijeme je napustio mjesto događaja tako da do oštećenja tog vozila nije došlo.

Sudac Prekršajnog suda Stipe Roso je potvrdio da su mu Mamić i Prodanović rekli kako su prije ulaska na sud bili napadnuti. Kako se u Splitu ne osjećaju sigurno, čak su i tražili da se predmet prebaci na zagrebački sud. Mamić i Prodanović sud su napustili u pratnji policajaca, koji su trebali biti tampon zona u slučaju novoga napada.

Sudski predmet zbog incidenta u svečanoj loži između Mamića i Ive Bege trebao bi se nastaviti krajem kolovoza. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene