Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priče se ne bi posramio ni Kafka

Naš glumac već devet godina vodi bitku sa sudom zbog sulude zamjene identiteta: "Da se inspektor digao iz kancelarije, sve bi bilo riješeno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena koja je prijavila nezakonitost zbog koje riječkog glumca Dražena Mikulića sude već devet godina tvrdi - imate krivog čovjeka. Tvrdi to i sam glumac, koji uzalud pokušava dokazati da je žrtva zamjene identiteta.

Suludu priču o zamjeni identiteta u kojoj je glavni akter riječki glumac Dražen Mikulić bez ikakva razmišljanja možemo nazvati kafkijanskom.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

''Doneseš dokaze. Žena kaže: 'Ja nisam radila kod njega', sud mene i dalje tereti da je ona radila kod mene. Postoji i ugovor s čovjekom da je imao štand, ali ne. Ja sam imao štand, a ja nemam nikakav ugovor'', na rubu živaca govori riječki glumac Dražen Mikulić.

Davne 2011. godine izvjesna Branka iz Šibenika optužila je Dražena Mikulića da ju nije prijavio kao zaposlenu. Prodavala je, kaže, sladoled na njegovu štandu u tom gradu, a sve je prijavila inspektoru. 

''Da se inspektor digao iz svoje kancelarije, da je otišao vidjeti gdje je radila i kod koga, sve bi bilo riješeno!'' ljutito će Dražen.

Ugovor s Gradom za prodajno mjesto na kojem je radila Šibenčanka, uistinu je sklopio Dražen Mikulić. Ali ne iz Rijeke, već iz Zagreba - čovjek istog imena i prezimena. Pokušava to riječki glumac dokazati godinama i ne uspijeva. Žena koja je sve prijavila, putem medija, shvatila je da je okrivljen pogrešan čovjek.

''Ona je rekla da se ispričava, ja nju ne krivim i pitala me može li kako pomoći. Rekao sam da može napisati pismo sudu i ona je to napisala'', kaže Dražen.

Priču potvrdio i "drugi" Dražen Mikulić

Potvrdila je to i sama gospođa Branka. No ne samo ona već i stvarni vlasnik šibenskog štanda - njegov imenjak iz Zagreba.

''Taj sporni obrt je bio moj, ja sam Dražen Mikulić. Sud je napravio grešku jer godinama se tako provlači kroz medije. Naravno da sam htio čovjeku pomoći jer u ovom svemu nije kriv", priča vlasnik štanda.

Prekršajni sud iz Rijeke uzeo je u obzir prvotnu izjavu prodavačice iz Šibenika te zapisnik inspektora koji nije ni izašao na teren. Zagrepčanin, stvarni vlasnik, tvrdi da cijela prijava nema smisla. Osim što imaju krivog čovjeka, žena koja je prijavila cijeli slučaj - nikada nije bila zaposlena.

''Gospođa Branka je povremeno bila angažirana u nabavi i za to je bila nagrađena i nikada nije bila djelatnica tog obrta'', objašnjava Dražen Mikulić iz Zagreba.

Svima je sve jasno, osim suda

Čini se posve jasno i to svima osim suda koji je osudio krivog čovjeka.

''Očito sad država i suci ne žele priznati svoju krivicu, ne znam zašto, ali u svakom slučaju, ja ću jednom biti proglašen nevin i onda ću tužiti ovu zemlju za maltretiranje od devet godina'', kaže glumac.

Tereti ga se da mora platiti četiri tisuće kuna plus sudske troškove. Za što točno - pita se? Sprema žalbu. Sudu u Rijeci poslali smo upit, a odgovorili su nam da je slučaj zbog žalbe na presudu, na Visokom prekršajnom sudu.

Glumčev kolega već ga sada moli da snime film koji će, ne sumnjamo, biti gledan. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene