Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi da se nije približio Romima

Zbog vrijeđanja Roma priveden načelnik općine Škabrnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jučer nisam uopće razgovarao s Antom Đanijom, a nisam se ni približio zemljištu na kojem su bili', tvrdi načelnik Škara.

Zadarska policija privela je u prijepodnevnim satima načelnika općine Škabrnja Luku Škaru i još jednog 46-godišnjaka iz Škabrnje zbog verbalnog napada na doseljenike Rome tijekom jučerašnjeg dana kada su napustili Škabrnju.

Pročitajte i ovo Prosvjed protiv Viktora Orbana - 3 Mjesec dana do izbora Tisuće u prosvjedu protiv mađarskog premijera: Skup je vodio čovjek kojeg smatraju prvom prijetnjom Orbanu na nadolazećim izborima Prosvjedi u Dublinu Traže odgovornost od Sveučilišta VIDEO Propalestinski studentski prosvjedi proširili se i na dva europska grada: "Palestinci ginu duže od 200 dana, no nitko nas ne čuje"

>> Šovinizam u Škabrnji: 'Od pamtivijeka tu nema Roma, niti će ih biti'

Potvrdio je to glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan, a načelnik općine Škabrnja i 46-godišnjak privedeni su prekršajnom sucu u Zadru. Kako nam je rekao Luka Škara, Ante Đanija sinoć ga je prijavio policija za verbalni napad i navodno huškanje ljudi koji su došli na prosvjed.

"Jučer nisam uopće razgovarao s Antom Đanijom, a nisam se ni približio zemljištu na kojem su bili. Naprotiv, svojim sam dečkima rekao da budu mirni i da ne ometaju policiju. Ne mogu vjerovati da mi se ovo događa i da je taj čovjek bio u stanju reći da sam ja ljudima govorio da ih udare i ubiju. Dobio sam rješenje prema kojem se obitelji Đanija ne smijem približiti na udaljenosti manjoj od 100 metara", rekao je načelnik Škara.

Protiv donačelnika općine Damira Gurlice kao i protiv direktora komunalnog poduzeća Zorana Gurlice nisu, kako se ranije nagađalo, podnesene prekršajne prijave, već je zbog sumnje u prijetnju podneseno posebno izvješće Državnom odvjetništvu, potvrdio nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Podsjetimo, jučer dok je Romska obitelj odlazila sa zemlje u selu Prkosu, Ante Đanija rekao nam je da će tužiti općinske čelnike, što se i obistinilo. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene