Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjenjuje se šteta

Zbog suše proglašena elementarna nepogoda i za Varaždinsku županiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski župan Predrag Štromar proglasio je danas elementarnu nepogodu, uzrokovanu dugim sušnim razdobljem bez oborina tijekom svibnja, lipnja, srpnja i kolovoza ove godine, za cijelo područje Varaždinske županije.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obišlo je teren i utvrdilo da su zbog suše prinosi na svim poljoprivrednim usjevima i nasadima smanjeni od 40 do 80 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio Slika nije dostupna ZNANSTVENICI UPOZORAVAJU Suša se širi kao i uragan, razara zajednice i odnosi živote

Prema prvim procjenama Gradskih i Općinskih povjerenstava štete u Varaždinskoj županiji iznose oko 170 milijuna kuna.

>> Milanović: Mora se učiniti sve da stvari ne budu prepuštene slučaju

U roku od 50 dana od proglašenja elementarne nepogode, Gradska i Općinska povjerenstva dužna su konačna izviješća o šteti od suše dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će zatim sumirane štete dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda i Ministarstvu poljoprivrede, sa zahtjevom za dodjelu pomoći i sanaciju šteta od suše. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene