Ministar obrane Damir Krstičević i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)
Ministar obrane Damir Krstičević i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dino Stanin/PIXSELL)

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je jutros ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Mirka Šundova i zatražila da je izvijeste o propalom poslu s avionima.


Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izvijestili su danas Predsjednicu Republike Hrvatske i Vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH o jučerašnjem sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F16 Barak, prema specifikacijama iz ponude.

Vezani članci Dragan Mektić (Foto:Pixsell,Armin Durgut) Mektić teško optužio hrvatske tajne službe pa na operaciju došao u – Zagreb Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Grabar-Kitarović: "Hrvatska se nalazi u izvanrednom demografskom stanju"

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, održat će se sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabave borbenih zrakoplova. Predsjednica Republike Hrvatske zatražila je od načelnika Glavnog stožera da na predmetnoj sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

S obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutačnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine, priopćili su s Pantovčaka.