Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Niske temperature i nemogućnost zagrijavanja učionica u privremenim prostorijama Radničkog doma prouzrokovale su obustavu nastave, obavijestila je Tehnička škola u Vukovaru. Početak nastave je odgođen do daljnjeg.


Podsjetimo, kada je nakon 13 godina obnova ipak počela, za učenike su tek tada počeli pravi problemi. U privremenom prostoru, u kojem su više od godinu dana, nema grijanja. Kako sada stvari stoje, u njemu će se i dalje smrzavati. Iako je trebala, obnova nije ni blizu kraja.

Vezani članci Ivan Penava, Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Plenković o prosvjedu u Vukovaru: "Nema prosvjeda, koliko sam ja shvatio", Penava: "Razgovarali smo neozbiljno" Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) Vukovarski gradonačelnik o prosvjedu u listopadu: ''Preozbiljne su stvari u pitanju, nemojmo biti nestrpljivi'

>> Pripremite se: Sibirska zima pokucat će i na naša vrata!

Bez kape, šala i jakne učenici Tehničke škole u učionicu ne ulaze.U privremeni prostor uselili su se kada je počela obnova škole. Godinu dana poslije u njemu se i dalje smrzavaju. Svako malo nestane struje pa ni grijalice ne rade.

Nadležne institucije ne reagiraju. O preseljenju u prikladnije prostore nema ni riječi. Mislili su se učenici strpjeti godinu dana dok se škola ne obnovi, ali strpljenje im je sada na testu.