Zbog nesuvislih SMS-ova noćna potraga u okolici Ogulina
Zbog nesuvislih SMS-ova noćna potraga u okolici Ogulina Foto: HGSS/Twitter

HGSS javlja kako je na području Ogulina u nedjelju navečer organizirana potraga za nestalom muškom osobom čiji su nesuvisli SMS-ovi upućivali na mogući suicid.


U nedjelju navečer oko 22 sata stigao je poziv iz centra 112 da je nestala osoba na području Musulinskog potoka, zaselak Bjelsko. Na teren je izašlo 12 članova HGSS-a Stanice Ogulin i šest djelatnika MUP-a, javio je HGSS.

Vezani članci Ronioc / Ilustracija Nestao još jedan ronioc: U akvatoriju Kostrene za njim tragaju i dva plovila i zrakoplov obalne straže Hrvatska gorska služba spašavanja - 2 Nastavljena potraga za Poljakom na Biokovu: ''Ljudi se umaraju, temperature su ogromne"

Spašavatelji su izlaskom na teren doznali da su njegovi prijatelji dobili nekoliko njegovih nesuvislih SMS-ova koji su upućivali na mogući suicid.

Nestali se uputio u nepoznatom smjeru i zbog toga su odlučili pozvati 112.

Uz spašavatelje HGSS-a na terenu je bila i policija koja pretražuje urbano područje. Tijekom brifinga prijatelji su dobili još jednu poruku, što je indiciralo da je u pokretu, pa su donijeli odluku o brzoj pretrazi šumskih cesta automobilima.

Tijekom brze pretrage HGSS je dobio poziv od policije da je unesrećeni nađen u blizini svoje kuće u vidno alkoholiziranom stanju, 15 kilometara dalje od posljednjeg mjesta na kojem je viđen.

Uz spašavatelje u potragu su bili uključeni potražni pas te bespilotna letjelica HGSS-a, naveli su u priopćenju.