Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestila policija

Zbog nestručno spojene plinske boce došlo do eksplozije: Ozlijeđene dvije osobe

Ilustracija
Ilustracija Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Muškarac (66) nestručno je spojio plinsku bocu na štednjak te je došlo do eksplozije zbog curenja plina.

Nestručnom zamjenom plinske boce došlo je do eksplozije u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Naime, na širem području Čabra u srijedu oko 11:20 sati u obiteljskoj kući 66-godišnjeg državljana došlo je do eksplozije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izbori su sve bliže ''Danas je važan dan za umirovljenike“, poručio Plenković i najavio velike planove za iduću godinu

Prema nalazima očevida, 66-godišnjak je nestručno spojio plinsku bocu na štednjak u kuhinji te je došlo do curenja plina (propan butan).

Budući da se u blizini štednjaka nalazila peć u kojoj s gorjela drva, najvjerojatnije je zbog curenja plina došlo do eksplozije u kojoj su oštećena stolarija i stakla u kuhinji, spavaćoj sobi i ulaznim vratima.

Osim 66-godišnjaka ozlijeđena je i 54-godišnja slovenska državljanka, a nastala materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Samoboru - 4 Neprilagođena brzina Detalji nesreće u Samoboru: Vozačica (23) usmrtila 82-godišnjaka koji je prelazio kolnik

Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, a ovom prilikom policija je pozvala sve građane na povećani oprez u sezoni grijanja te da se provjera plinskih i drugih instalacija uvijek prepusti stručnim osobama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene