Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodan miris

Nije ni plin ni dječji nestašluk? Policija otkrila što se dogodilo u školi koja je hitno evakuirana

Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Ranko Suva/Cropix
Osnovna škola "Fran Koncelak" u Drnju evakuirana je nakon što su učenici i djelatnici jutros osjetili čudan miris te posumnjali da je došlo do curenja plina.

Učenici osnovne škole "Fran Koncelak" u Drnju, mjestu u blizini Koprivnice, danas ujutro evakuirani su zbog sumnje da je došlo do istjecanja plina iz instalacija.

Pročitajte i ovo Alex Batty nestao s majkom i djedom Oteti dječak otkrio detalje svog bijega i kako se našao sam nasred ceste: "Počeo sam sumnjati..."

Evakuacija je obavljena jer se nekoliko učenika požalilo na suzenje iz očiju i iritaciju grla kao posljedice kontakta sa plinom nepoznatog podrijetla. Kako su nastavnici također osjetili čudan miris, odlučeno je da se obavi hitna evakuacija.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli vatrogasci DVD-a Torčec, JVP Koprivnica, policija te zaposlenici plinskog distributera, piše Podravski.hr.

 

"Učenici su se žalili na neugodan miris, zbog čega su u školu dojurili lokalni vatrogasci i policija, rekao je Hini načelnik općine Drnje Petar Dombaj.

Isprva se pojavila informacija kako nije bilo isticanja plina, nego da je jedan od učenika aktivirao napravu sličnu suzavcu. Drugim riječima, da je dječji nestašluk bio razlog brze evakuacije.

"Posljedica toga jest da su praznici učenicima počeli nekoliko sati ranije od predviđenog, a ravnateljica škole imala je nešto više posla", kazao je Dombaj.

Pročitajte i ovo Tučnjava u školi - 4 Oglasila se ugledna profesorica Reakcija na incident: "Banožić se vratio ispijanju kavice, a profesor je prebijen, ponižen i bez posla"

O čemu je zapravo riječ?

No, Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je kako je uzrok neugodnog mirisa bilo nešto drugo.

"Na mjestu događaja obavljeni su stručni pregledi stručnih osoba te je utvrđeno da nije došlo do ispuštanja plina niti dimovodnih komplikacija uslijed rada sustava za grijanje. U sanitarnom čvoru objekta očitana je manja koncentracija amonijaka u predjelu odvoda, a s obzirom na lokaciju detekcije, ne radi se o vanjskim utjecajima ili ljudskom djelovanju, već kemijskim procesima unutar sustava kanalizacijske odvodnje koji izazivaju širenje neugodnog mirisa", objavila je policija.

Pročitajte i ovo Testiranje na covid-19 Veliki broj umrlih Eksplozija korone, brojke kao u vrijeme žestoke pandemije: "Treba se zaštititi i ublažiti posljedice"

Djelatnici Zavoda za hitnu medicinu koprivničko-križevačke županije pregledali su dvoje učenika te je utvrđeno da nemaju ozljede.

O svemu poduzetom obavješteno je i nadležno Općinsko državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene