Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petstotinjak roditelja i srednjoškolaca s područja četiriju najistočnijih općina Brodsko-posavske županije danas je zbog visokih cijena mjesečnih đačkih karata prosvjedovalo u Beravcima.


Prosvjednici su mjerodavnome ministarstvu, Brodsko-posavskoj županiji te prijevoznicima poslali peticiju. Roditelji traže da se do kraja tjedna pronađe model sufinanciranja učeničkih karata, čija se cijena kreće od 900 do 1200 kuna.

Vezani članci Maruška Vizek i MIslav Bago Ekonomska stručnjakinja za Dnevnik Nove TV o rastu cijena: "U nekim sektorima događaju se zabrinjavajuće stvari" Učenik, ilustracija Ili cijepljenje ili ništa od vraćanja u školske klupe: ''Isprva su rekli da su dobrovoljna...''

Obitelji su spremne plaćati polovicu tog iznosa, a dok se problem ne riješi, 500 srednjoškolaca s tog područja neće pohađati nastavu. 'Našoj vladi je cilj da budemo država znanja, država u kojoj svi imaju prava na obrazovanje po istim uvjetima, a naša su djeca dokaz da to nije tako', rekla je Danica Divić iz Beravaca.

Po njezinoj procjeni, ako se ne pronađe rješenje zbog teškoga materijalnog stanja obitelji, stotinjak učenika s tog područja morat će odustati od daljnjeg školovanja. U Sikirevcima je jučer prosvjedovalo 300 roditelja i učenika. (Hina)

>> Roditelji do daljnjeg ne puštaju djecu u školu!