Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljen prosvjed zbog cijena prijevoza

500 učenika zbog skupog prijevoza nije u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petstotinjak roditelja i srednjoškolaca s područja četiriju najistočnijih općina Brodsko-posavske županije danas je zbog visokih cijena mjesečnih đačkih karata prosvjedovalo u Beravcima.

Prosvjednici su mjerodavnome ministarstvu, Brodsko-posavskoj županiji te prijevoznicima poslali peticiju. Roditelji traže da se do kraja tjedna pronađe model sufinanciranja učeničkih karata, čija se cijena kreće od 900 do 1200 kuna.

Pročitajte i ovo Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo

Obitelji su spremne plaćati polovicu tog iznosa, a dok se problem ne riješi, 500 srednjoškolaca s tog područja neće pohađati nastavu. 'Našoj vladi je cilj da budemo država znanja, država u kojoj svi imaju prava na obrazovanje po istim uvjetima, a naša su djeca dokaz da to nije tako', rekla je Danica Divić iz Beravaca.

Po njezinoj procjeni, ako se ne pronađe rješenje zbog teškoga materijalnog stanja obitelji, stotinjak učenika s tog područja morat će odustati od daljnjeg školovanja. U Sikirevcima je jučer prosvjedovalo 300 roditelja i učenika. (Hina)

>> Roditelji do daljnjeg ne puštaju djecu u školu!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene